Jeg brygget min første all-grain i går. Oppskriften heter 'Pretty close to Urquell', og ligger her på forumet i 'Lys Lager'- seksjonen.
Fikk en del nyttige erfaringer underveis, og en liten bekymring. Jeg brukte humlepellets for første gang, og dumpet pelletsene oppi uten humlepose (etter tips fra en kompis som brygger) Ventet ca 5 minutter fra vørteren var ferdig nedkjølt til jeg tappet over på gjæringskaret. Har kran i gryta.
Etter en times tid på gjæringskaret lå det 7.5 cm humlegrums på bunn av gjæringskaret (av vindunktypen med skrukork på toppen) Det ligger like mye der i dag. Har lest at dette skal falle sammen etterhvert, men har ikke sett tegn til det ennå.
Ser at mange sier det ikke gjør noe, men jeg synes dette var veldig store mengder. Bør jeg tappe den over på en ny dunk, eller la det være? Det forsvinner jo også mye øl i denne humlesuppa.
Hvordan bør jeg gjøre dette i fremtiden? Humleposer? Bazookascreen? Vente lenger før jeg tapper, slik at det synker ned? Eller rett og slett gå tilbake til humleblomst?
Et annet lite problem jeg hadde var at den nyinnkjøpte vørteroksygenatoren fikk dunken til å skumme kraftig over. Måtte bare stoppe den, og riste i stedet. (noe som ikke er optimalt når dunken er full av skum)
Jeg har hørt at man han få tak i en skumdemper, men vet ikke helt hvor jeg får tak i det. Noen som vet? Håper dette ikke ødelegger skumevnen til ølet når det er ferdiglagret.
Fikk en del nyttige erfaringer underveis, og en liten bekymring. Jeg brukte humlepellets for første gang, og dumpet pelletsene oppi uten humlepose (etter tips fra en kompis som brygger) Ventet ca 5 minutter fra vørteren var ferdig nedkjølt til jeg tappet over på gjæringskaret. Har kran i gryta.
Etter en times tid på gjæringskaret lå det 7.5 cm humlegrums på bunn av gjæringskaret (av vindunktypen med skrukork på toppen) Det ligger like mye der i dag. Har lest at dette skal falle sammen etterhvert, men har ikke sett tegn til det ennå.
Ser at mange sier det ikke gjør noe, men jeg synes dette var veldig store mengder. Bør jeg tappe den over på en ny dunk, eller la det være? Det forsvinner jo også mye øl i denne humlesuppa.
Hvordan bør jeg gjøre dette i fremtiden? Humleposer? Bazookascreen? Vente lenger før jeg tapper, slik at det synker ned? Eller rett og slett gå tilbake til humleblomst?
Et annet lite problem jeg hadde var at den nyinnkjøpte vørteroksygenatoren fikk dunken til å skumme kraftig over. Måtte bare stoppe den, og riste i stedet. (noe som ikke er optimalt når dunken er full av skum)
Jeg har hørt at man han få tak i en skumdemper, men vet ikke helt hvor jeg får tak i det. Noen som vet? Håper dette ikke ødelegger skumevnen til ølet når det er ferdiglagret.