Da har jeg endelig fått satt mitt første brygg.
Skulle gjøre det enklest mulig så endte opp med en slik https://www.bryggselv.no/mangrove-jack-s/101287/bavarian-wheat-pouch-craft-series-2-2-kg og ca 0,9kg bavarian spraymalt.
Kokte opp 3 liter vann, kjørte i gjæringsbøtta som var desinfisert med craftsan.
Tømte vørterhelvete oppi og så rørte, deretter spraymalt.
Her kom første problem, krana var ikke skrudd skikkelig fast så den små lakk litt, jeg stresset og leser bruksanvisning, skrur igjen så lekker den ikke mer, men spraymalten klumpet seg. Uansett hvor mye jeg rørte ble det noe klumper opp i der, skulle kanskje bare kokt alt sammen og så overført til bøtte, jaja.
Helte oppi vann til 23L, lokk og gjærlås på.
Tid for å måle.
Etter hva jeg kan se (vedlagt bilde) er målingen 1050? Temp på brygget var ca 16,7 grader ved tidspunktet. Så noen videoer om at det hadde noe å si så noterte det meg ned. edit: Fant denne kalkulatoren, virker ikke som 16,7-20 spilte noen rolle, ender opp på 1050 uansett: https://www.brewersfriend.com/hydrometer-temp/
Setter bøtten på plass i et rom hvor jeg har en ovn koblet opp mot mill smartsocket. Så skal ha temperaturen her så stabil som mulig i 2-ish uker før jeg sjekker og flasker.
Har litt på følelsen at dette kommer til å gå til hell, men men. Får prøve å holde meg positiv til første smak
Skulle gjøre det enklest mulig så endte opp med en slik https://www.bryggselv.no/mangrove-jack-s/101287/bavarian-wheat-pouch-craft-series-2-2-kg og ca 0,9kg bavarian spraymalt.
Kokte opp 3 liter vann, kjørte i gjæringsbøtta som var desinfisert med craftsan.
Tømte vørterhelvete oppi og så rørte, deretter spraymalt.
Her kom første problem, krana var ikke skrudd skikkelig fast så den små lakk litt, jeg stresset og leser bruksanvisning, skrur igjen så lekker den ikke mer, men spraymalten klumpet seg. Uansett hvor mye jeg rørte ble det noe klumper opp i der, skulle kanskje bare kokt alt sammen og så overført til bøtte, jaja.
Helte oppi vann til 23L, lokk og gjærlås på.
Tid for å måle.
Etter hva jeg kan se (vedlagt bilde) er målingen 1050? Temp på brygget var ca 16,7 grader ved tidspunktet. Så noen videoer om at det hadde noe å si så noterte det meg ned. edit: Fant denne kalkulatoren, virker ikke som 16,7-20 spilte noen rolle, ender opp på 1050 uansett: https://www.brewersfriend.com/hydrometer-temp/
Setter bøtten på plass i et rom hvor jeg har en ovn koblet opp mot mill smartsocket. Så skal ha temperaturen her så stabil som mulig i 2-ish uker før jeg sjekker og flasker.
Har litt på følelsen at dette kommer til å gå til hell, men men. Får prøve å holde meg positiv til første smak