Hallstein
Norbrygg-medlem
Fikk Coopers kit i julegave, og siden jeg er en utålmodig jævel, bestemte jeg meg for å kjøre med det som var med i kittet, å se hvor "dårlig" eller bra det blir rett ut av boksen. Det er en 23 liters batch med Coopers Australian Lager med en gjær som følger med, som skal gjære på 18-25 grader eller no sånt. (sikkert en alegjær)
Gjærnæring er 1kg Brew Enhancer 1 som består av Dextrose og Maltodextrin.
Rengjorde alt med klor, skylte av, varmet opp 2L vann som vi helte oppi karet sammen med brew enhanceren, rørte slik at det gikk i oppløsning med vannet. Varmet opp ekstraktet og helte det oppi, deretter hadde vi oppi vann opp til 20-liters merket, ventet med å sjekke tempen (som var på ca.26 grader) og deretter hadde vi oppi kaldtvann til 23-liters merket, som instruksene sa, og da var tempen ca. 22-24 grader. Tømte gjæren på toppen, slik instruksene sa, og satte på krausen-ringen og lokket (Dette er den nye utgaven av coopers kittet, uten gjærlås. Krausen ringen skal tas av etter 3 dager, for at det skal være enklere å rengjøre.
Etter vi hadde oppi gjæren sjekka jeg Gravityen... Den var på 1.037, vet ikke om dette er lavt eller ikke, men jeg regner med det blir bra til slutt. Hva er grunnen til at det ikke ble høyere? Kan jeg ha målt feil? Det var littegran skum på toppen av vørteren vi tappa av, kan dette ha noe å si?
Uansett, så blir det moro å se hvordan dette øllet blir. Det var iallefall enkelt å sette det. Får se om jeg prøver meg med mer eksperimentering neste gang!
Gjærnæring er 1kg Brew Enhancer 1 som består av Dextrose og Maltodextrin.
Rengjorde alt med klor, skylte av, varmet opp 2L vann som vi helte oppi karet sammen med brew enhanceren, rørte slik at det gikk i oppløsning med vannet. Varmet opp ekstraktet og helte det oppi, deretter hadde vi oppi vann opp til 20-liters merket, ventet med å sjekke tempen (som var på ca.26 grader) og deretter hadde vi oppi kaldtvann til 23-liters merket, som instruksene sa, og da var tempen ca. 22-24 grader. Tømte gjæren på toppen, slik instruksene sa, og satte på krausen-ringen og lokket (Dette er den nye utgaven av coopers kittet, uten gjærlås. Krausen ringen skal tas av etter 3 dager, for at det skal være enklere å rengjøre.
Etter vi hadde oppi gjæren sjekka jeg Gravityen... Den var på 1.037, vet ikke om dette er lavt eller ikke, men jeg regner med det blir bra til slutt. Hva er grunnen til at det ikke ble høyere? Kan jeg ha målt feil? Det var littegran skum på toppen av vørteren vi tappa av, kan dette ha noe å si?
Uansett, så blir det moro å se hvordan dette øllet blir. Det var iallefall enkelt å sette det. Får se om jeg prøver meg med mer eksperimentering neste gang!