OlaM
Norbrygg-medlem
Brygger i dag for første gang med BB30, og for første gang all grain. Holder no på å meske, men er litt usikker på om det er eg som gjer feil, eller om det er eg som har misforstått.
Når eg tapper ut for å sirkulere, virker det som om det eg tapper kjem frå området rundt maltrøret, og når eg tømmer vørteren oppi maltrøret igjen stiger det kun i maltrøret. Dette kan for meg virke som det eg har fått beskrive som stuck mash. Men når eg rører i mesken, gjerne nede i bunnen av maltrøret, jevner nivået seg ut. Så sirkulerer eg nokre liter til, og det er ujevnt igjen. Dette har eg gjort i 20 minutt, og uansett kor mykje eg roter i bunnen av maltrøret ser det ikkje ut til å bli meir gjennomstrømning neste gang.
Er det eg som har klart å tette til maltrøret, eller skal det gå så seint? Dersom det er eg som har gjort feil, korleis skal det gjerast?
Det eg har gjort:
Varma opp 20 liter vatn til 70 grader. Hadde så oppi malten, og rørte mellom kvar skål med malt. Når eg tenker meg om er det mulig eg ikkje har rørt langt nok ned i maltrøret. Er det dette som har slått meg ut?
Eg har brukt denne for å røre i mesken, og den har to ulemper. Den er for kort, og den bøyer seg, som gjer at eg ikkje får skrapt skikkelig i bunnen av maltrøret. Er det nokon som kan anbefale eit god alternativ?
Når eg tapper ut for å sirkulere, virker det som om det eg tapper kjem frå området rundt maltrøret, og når eg tømmer vørteren oppi maltrøret igjen stiger det kun i maltrøret. Dette kan for meg virke som det eg har fått beskrive som stuck mash. Men når eg rører i mesken, gjerne nede i bunnen av maltrøret, jevner nivået seg ut. Så sirkulerer eg nokre liter til, og det er ujevnt igjen. Dette har eg gjort i 20 minutt, og uansett kor mykje eg roter i bunnen av maltrøret ser det ikkje ut til å bli meir gjennomstrømning neste gang.
Er det eg som har klart å tette til maltrøret, eller skal det gå så seint? Dersom det er eg som har gjort feil, korleis skal det gjerast?
Det eg har gjort:
Varma opp 20 liter vatn til 70 grader. Hadde så oppi malten, og rørte mellom kvar skål med malt. Når eg tenker meg om er det mulig eg ikkje har rørt langt nok ned i maltrøret. Er det dette som har slått meg ut?
Eg har brukt denne for å røre i mesken, og den har to ulemper. Den er for kort, og den bøyer seg, som gjer at eg ikkje får skrapt skikkelig i bunnen av maltrøret. Er det nokon som kan anbefale eit god alternativ?