Hei!
Brygget for første gang i går på min nye BB30 A. Har noen spørsmål i den forbindelse
Satte starttemp på 72 ettersom jeg skulle ha 66 i mesketemp og 7 kg malt. Nådde temperaturen, men den falt ikke da jeg helte oppi malten. Malten var romtemperert.. Tror jeg bare stiller inn på mesketemp neste gang, evt en grad eller to over. Hva skjer hvis man mesker med for høy temp? Jeg brukte 30 min på å få ned tempen til 66 grader..
Ang temperatur på displayet i BB`en: testet med et annet termometer og de viste forskjellig temp. Målte i toppen av mesken mens jeg sirkulerte. BB viste 66 og eksternt termometer viste 63/64. Var forskjell i temp på de to senere i prosessen også. Noen andre som har lignende erfaring med tempmåler i BB?
Jeg droppet 60 min utvask og brukte heller 15 min, sirkulerte uansett litt under mesking for temperaturen sin del.
Skylling: hvor mye vann skyller dere med? Jeg begynte med 25 liter og så hadde jeg igjen 20 etter at malten var fjernet. Skyllet med ca 7,5 liter. Etter kok (90 min)og tapping hadde jeg 19 liter i gjæringskaret. traff den OG`en jeg skulle ha spot on, selv om det ble litt lite i karet
koketid: hvis man skal ha en annen koketid, MÅ man sette denne før temperaturen når 100 grader og klokken begynner å gå? Jeg fikk ikke stillt inn ny tid etter at det hadde begynt å koke..
Nå står det å plopper i gjæringstanken, så øl blir det vel uansett
Brygget for første gang i går på min nye BB30 A. Har noen spørsmål i den forbindelse
Satte starttemp på 72 ettersom jeg skulle ha 66 i mesketemp og 7 kg malt. Nådde temperaturen, men den falt ikke da jeg helte oppi malten. Malten var romtemperert.. Tror jeg bare stiller inn på mesketemp neste gang, evt en grad eller to over. Hva skjer hvis man mesker med for høy temp? Jeg brukte 30 min på å få ned tempen til 66 grader..
Ang temperatur på displayet i BB`en: testet med et annet termometer og de viste forskjellig temp. Målte i toppen av mesken mens jeg sirkulerte. BB viste 66 og eksternt termometer viste 63/64. Var forskjell i temp på de to senere i prosessen også. Noen andre som har lignende erfaring med tempmåler i BB?
Jeg droppet 60 min utvask og brukte heller 15 min, sirkulerte uansett litt under mesking for temperaturen sin del.
Skylling: hvor mye vann skyller dere med? Jeg begynte med 25 liter og så hadde jeg igjen 20 etter at malten var fjernet. Skyllet med ca 7,5 liter. Etter kok (90 min)og tapping hadde jeg 19 liter i gjæringskaret. traff den OG`en jeg skulle ha spot on, selv om det ble litt lite i karet
koketid: hvis man skal ha en annen koketid, MÅ man sette denne før temperaturen når 100 grader og klokken begynner å gå? Jeg fikk ikke stillt inn ny tid etter at det hadde begynt å koke..
Nå står det å plopper i gjæringstanken, så øl blir det vel uansett