Morn.
Satte et slags brown ale lignende ekstraktbrygg til gjæring for 14 dager siden. Målte FG til 1.015 nå i dag og smakte like så godt på herligheten i målebegeret. Det var mildt sagt meget søtt, og i kombinasjon med en nesten overveldende smak av banan.... ppkast:
12L
0.5 Kg Lys DME
1 kg Medium DME
0.5 kg Mørk DME
OG: 1.059
10 g Challenger 7.5% på 60 min
10g EKG 5% på 30 min
IBU: 22.10
Gjær: safale s-04 (på 16-17 grader)
Brukte kanskje litt i overkant mye medium DME (50% av tilsatt ekstrakt)? Hvordan forklares den sterke banansmaken? Skal man satse på at brygget blir bedre etter noen uker på flaske? Ellers så hadde jeg en ide om å koke noe bitterhumle sammen med spraymalt til priming, forsøke å balansere sødmen på den måten. Noen som har noen tanker rundt hvor mange IBU en slik lake bør ligge på?
Satte et slags brown ale lignende ekstraktbrygg til gjæring for 14 dager siden. Målte FG til 1.015 nå i dag og smakte like så godt på herligheten i målebegeret. Det var mildt sagt meget søtt, og i kombinasjon med en nesten overveldende smak av banan.... ppkast:
12L
0.5 Kg Lys DME
1 kg Medium DME
0.5 kg Mørk DME
OG: 1.059
10 g Challenger 7.5% på 60 min
10g EKG 5% på 30 min
IBU: 22.10
Gjær: safale s-04 (på 16-17 grader)
Brukte kanskje litt i overkant mye medium DME (50% av tilsatt ekstrakt)? Hvordan forklares den sterke banansmaken? Skal man satse på at brygget blir bedre etter noen uker på flaske? Ellers så hadde jeg en ide om å koke noe bitterhumle sammen med spraymalt til priming, forsøke å balansere sødmen på den måten. Noen som har noen tanker rundt hvor mange IBU en slik lake bør ligge på?