Produserer du gjær på magnetrører og venter 8-12 timer etter at alt sukkeret er konsumert, så får du også gjær med fulle glykogenlagre.
Dette, er veldig viktig. Jeg utdyper litt det Noget Undergjæret begynte på:
Hvis man f.eks skal pitche en aktiv starter, så pitch den aktiv. Hvis man ikke gjør det så må man alltid la gjæren gjøre seg ferdig for å oppnå maksimale glykogenreserver. Noe av det verste man kan gjøre er å sette en aktiv starter i kjøleskapet for bunnfelling. Da har gjæren brent opp glykogenet sitt siden den er midt i fermenteringen, og den vil ikke lagre nytt hvis den blir satt i kjøleskap. Glykogenet blir lagret mot slutten av fermenteringssyklusen.
Glykogenreservene blir sakte tappet selv med minimal aktivitet (egentlig i det hele tatt, dette er "fettet" gjæren lever av når den er i dvale). Er ikke gjæren lagret kaldt nok, men i en temperatur hvor den kan jobbe, så vil den brenne opp glykogenreservene sine fortere enn i et kaldt kjøleskap.
Glykogenet er essensielt for en god og sunn start på fermenteringen.
Sist redigert: