Freerise pils

Det kan godt hende at økt tempetatur generelt akselerer en del prosesser med konsekvensen at ølet får kortere holdbarhet.
Ingen tvil om det. Men dette ølet ble oppbevart kaldt, og referansebatchen som ble gjæret på 10 grader var aldeles utmerket til siste dråpe. Kun gjæringstemperaturen var forskjellig.
 
Lucky Jack var det første ølet jeg brygget. Da var det nettopp kommet som ølsett hos Bryggselv. Det ble faktisk veldig likt butikkversjonen. Kompisene var overbegeistret, men jeg tenkte jo i mitt stille sinn at dette smakte bare humle... Har ikke brygget det siden.

Nå skal ikke jeg bli alt for skinnhellig her - bryggelista i signaturen min sier vel sitt:p - men siden trådstarters poeng var å brygge en lett lager til samboer'n, så synes jeg det er synd å ikke benytte anledningen til å reklamere litt for nærbeslektede europeiske øl. Jeg liker amerikanske øl, og brygger min del av dem, men jeg er rimelig lei av at så mye dreier seg om dem.
 
Klarer du å holde en WLP 810 ned mot 16-18 grader, så kan du få noe rent og lett og godt.
Altså steambeer.
 
34/70 klarer seg greit nok til 20C. Mye cleanere enn US05 og andre overgjær.

Det man mister er svovelpreget som forventes bittelitt av i bla. pils. Utrolig clean gjær selv på varmere temp.
 
Mente å huske at du hadde en oppskrift du omtalte som veldig enkel, med litt sukker eller evt. mais for å tørke den ut. Men mulig jeg husker feil. Var det ikke i samme gata en gang?

Det var nok en cream ale. Det har jeg brygget noen ganger - ikke fordi jeg er så glad i det heller sjøl, men folk rundt meg liker det visst:).

Like rundt hjørnet nå skal Gahrs berømte mild brygges nok en gang. Det er også et øl som mange som er ferske ikke-pilsdrikkere antakelig kunne like. Den oppskrifta er en innertier - det er vi vel enige om;).
 
34/70 klarer seg greit nok til 20C. Mye cleanere enn US05 og andre overgjær.

Det man mister er svovelpreget som forventes bittelitt av i bla. pils. Utrolig clean gjær selv på varmere temp.

Har selv aldri fått det "cleane" preget på høy temp. Kanskje gjort noe feil. Men clean har jeg aldri fått til. Men aldri prøvd så høyt som 20C, har gått til 14 såvidt jeg husker, og syntes at det var effent. Nå sammenligner jeg ikke mot Ale, men mer mot type 8C-gjæring med samme stamme. Føler vanvittig mye ren malt blir maskert.
 
Brygget denne, tappet over i fat i dag, smakte ikke ille .

Cream Ale
1-C Cream Ale
Date: 01.08.2018

Size: 56,64 L
Efficiency: 83,0%
Attenuation: 88,0%
Calories: 166,24 kcal per 12,0 fl oz

Original Gravity: 1,051 (1,042 - 1,055)
Terminal Gravity: 1,006 (1,006 - 1,012)
Color: 7,98 EBC (4,92 - 9,85)
Alcohol: 5,88% (4,2% - 5,6%)
Bitterness: 19,0 (8,0 - 20,0)

Ingredients:
6000 g (50,4%) Pale Ale Malt - added during mash
4000 g (33,6%) Lager Malt - added during mash
1000 g (8,4%) Wheat Malt - added during mash
500 g (4,2%) Corn Grits - added during mash
400 g (3,4%) Rice Raw - added during mash
60 g (54,5%) Cascade (6,8%) - added during boil, boiled 60 m
50 g (45,5%) Centennial (11,0%) - added during boil, boiled 1 m

Schedule:
Ambient Air: 70,0 °F
Source Water: 60,0 °F
Elevation: 0,0 m


Results generated by BeerTools Pro 2.0.22
 
Brygget denne, tappet over i fat i dag, smakte ikke ille .

Cream Ale
1-C Cream Ale
Date: 01.08.2018

Size: 56,64 L
Efficiency: 83,0%
Attenuation: 88,0%
Calories: 166,24 kcal per 12,0 fl oz

Original Gravity: 1,051 (1,042 - 1,055)
Terminal Gravity: 1,006 (1,006 - 1,012)
Color: 7,98 EBC (4,92 - 9,85)
Alcohol: 5,88% (4,2% - 5,6%)
Bitterness: 19,0 (8,0 - 20,0)

Ingredients:
6000 g (50,4%) Pale Ale Malt - added during mash
4000 g (33,6%) Lager Malt - added during mash
1000 g (8,4%) Wheat Malt - added during mash
500 g (4,2%) Corn Grits - added during mash
400 g (3,4%) Rice Raw - added during mash
60 g (54,5%) Cascade (6,8%) - added during boil, boiled 60 m
50 g (45,5%) Centennial (11,0%) - added during boil, boiled 1 m

Schedule:
Ambient Air: 70,0 °F
Source Water: 60,0 °F
Elevation: 0,0 m


Results generated by BeerTools Pro 2.0.22

Det ser jo straight ut, det der. Vil grits ha en annen effekt enn flaked, tro?
 
Tilbake
Topp