1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Freerise pils

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Ølergodt, 14 Aug 2018.

  1. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Ingen tvil om det. Men dette ølet ble oppbevart kaldt, og referansebatchen som ble gjæret på 10 grader var aldeles utmerket til siste dråpe. Kun gjæringstemperaturen var forskjellig.
     
  2. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Lucky Jack var det første ølet jeg brygget. Da var det nettopp kommet som ølsett hos Bryggselv. Det ble faktisk veldig likt butikkversjonen. Kompisene var overbegeistret, men jeg tenkte jo i mitt stille sinn at dette smakte bare humle... Har ikke brygget det siden.
     
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nå skal ikke jeg bli alt for skinnhellig her - bryggelista i signaturen min sier vel sitt:p - men siden trådstarters poeng var å brygge en lett lager til samboer'n, så synes jeg det er synd å ikke benytte anledningen til å reklamere litt for nærbeslektede europeiske øl. Jeg liker amerikanske øl, og brygger min del av dem, men jeg er rimelig lei av at så mye dreier seg om dem.
     
  4. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  5. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    som er en varmgjæret lager. Jeg kjøpte en Anchor men likte den dårlig. Gleder meg mer til å prøve Cream Alen som nå tappes på fat.
     
    #25 Oddvar Demmo, 15 Aug 2018
    Sist redigert: 15 Aug 2018
    Finn Berger liker dette.
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nei, der må du huske feil. I likhet med @Oddvar Demmo er jeg ikke overbegeistret for denne øltypen.
     
  7. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Klarer du å holde en WLP 810 ned mot 16-18 grader, så kan du få noe rent og lett og godt.
    Altså steambeer.
     
  8. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Mente å huske at du hadde en oppskrift du omtalte som veldig enkel, med litt sukker eller evt. mais for å tørke den ut. Men mulig jeg husker feil. Var det ikke i samme gata en gang?
     
  9. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Tror det er @Sarge som er mannen med steam beer
     
  10. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    34/70 klarer seg greit nok til 20C. Mye cleanere enn US05 og andre overgjær.

    Det man mister er svovelpreget som forventes bittelitt av i bla. pils. Utrolig clean gjær selv på varmere temp.
     
    Sarge liker dette.
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det var nok en cream ale. Det har jeg brygget noen ganger - ikke fordi jeg er så glad i det heller sjøl, men folk rundt meg liker det visst:).

    Like rundt hjørnet nå skal Gahrs berømte mild brygges nok en gang. Det er også et øl som mange som er ferske ikke-pilsdrikkere antakelig kunne like. Den oppskrifta er en innertier - det er vi vel enige om;).
     
    Jørgen O og RETBergen liker dette.
  12. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg forsøkte det en gang, men har vel kommet til at jeg liker Cream Ale bedre.
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har selv aldri fått det "cleane" preget på høy temp. Kanskje gjort noe feil. Men clean har jeg aldri fått til. Men aldri prøvd så høyt som 20C, har gått til 14 såvidt jeg husker, og syntes at det var effent. Nå sammenligner jeg ikke mot Ale, men mer mot type 8C-gjæring med samme stamme. Føler vanvittig mye ren malt blir maskert.
     
  14. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hver gang jeg ser denne tråden leser jeg ferist eller ferie pils
     
  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Da vet du hva du har å gjøre. Ferist-pils, tørrhumlet med en dæsj tørket sauemøkk fra sesongen.
     
  16. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Håper Cream Ale er myyye lettere enn kvalmende steamer :)
     
  17. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lettere, ja. Men så var det den kvalmende maisen, da:rolleyes:.
     
  18. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Mais er bare en dyrere måte å brygge med DMS på :p
     
    Jørgen O, erikraude og Finn Berger liker dette.
  19. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brygget denne, tappet over i fat i dag, smakte ikke ille .

    Cream Ale
    1-C Cream Ale
    Date: 01.08.2018

    Size: 56,64 L
    Efficiency: 83,0%
    Attenuation: 88,0%
    Calories: 166,24 kcal per 12,0 fl oz

    Original Gravity: 1,051 (1,042 - 1,055)
    Terminal Gravity: 1,006 (1,006 - 1,012)
    Color: 7,98 EBC (4,92 - 9,85)
    Alcohol: 5,88% (4,2% - 5,6%)
    Bitterness: 19,0 (8,0 - 20,0)

    Ingredients:
    6000 g (50,4%) Pale Ale Malt - added during mash
    4000 g (33,6%) Lager Malt - added during mash
    1000 g (8,4%) Wheat Malt - added during mash
    500 g (4,2%) Corn Grits - added during mash
    400 g (3,4%) Rice Raw - added during mash
    60 g (54,5%) Cascade (6,8%) - added during boil, boiled 60 m
    50 g (45,5%) Centennial (11,0%) - added during boil, boiled 1 m

    Schedule:
    Ambient Air: 70,0 °F
    Source Water: 60,0 °F
    Elevation: 0,0 m


    Results generated by BeerTools Pro 2.0.22
     
    Finn Berger liker dette.
  20. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det ser jo straight ut, det der. Vil grits ha en annen effekt enn flaked, tro?
     

Del denne siden