Fryst under Cold Break

Hei! Har nå laget en "Peiskos" av Bryggselv. Etter 2 uker gjæring på litt over 20 grader, skulle jeg sette gjæringskaret i et annet kjøleskap for cold break hvor jeg trodde det var rundt 4 grader. Det har stått siden lørdag (altså 2 dager) og når jeg skulle tappe i dag, var det fryst. Huff og huff.... Noen som har erfaring eller tanker rundt dette? Gjæringslåsen var dog ikke fryst.

Hilsen en forbauset hjemmebrygger...
 
La det tine igjen. Det går nok fint. Men om du skal karbonere naturlig ville jeg tilsatt litt karboneringsgjær.
 
Tvangskarbonerer på fat Erik. :)

Hehe, artig navn. Om jeg får tillatelse, så døper jeg den i den retningen LarsUlv.
Da går det nok helt fint. Og så har du fått gitt det en skikkelig cold crash. Om du fjerner isen og tar vare på resten har du forresten laga eisbier.
 
Har gjort det samme en gang. Gikk greit det. Ca halve bøtta var isklump.
Tror ikke jeg gjorde noe annet enn å la det tine og så tappe på flasker.
Tviler på at jeg brukte ny gjær for karbonering, men sikker er jeg ikke.
 
Tilbake
Topp