FrodeSy
Norbrygg-medlem
Kjetil S har i tråd om Theakstons Old peculier sagt at oppskriftene i Graham Wheelers "Brew Your Own British Real Ale" er litt jalla, og ofte forenklede. Sjølv om eg knapt har brygga nokre av oppskriftene der, så har eg tenkt det same.
I september skal eg brygge det som eg håper skal kunne nærme seg ein klone av Fullers London porter. Der er ei oppskrift av denne i BYO 250 classic clone recipes. Der er også ei i boka til Graham Wheeler, og der hevdar forfattaren at den er basert på ei oppskrift frå Fullers sjølv frå 1880-åra. Ut frå samansetnaden av råvarene synes eg den i BYO virkar mest nær slik eg huskar Fullers'en smaka. Er det nokon som har prøvd ei eller begge, eller andre for den del, av desse oppskriftene og kan seie om den / dei nærmar seg Fullers sin? Kven vil de i så fall anbefale å prøve?
I september skal eg brygge det som eg håper skal kunne nærme seg ein klone av Fullers London porter. Der er ei oppskrift av denne i BYO 250 classic clone recipes. Der er også ei i boka til Graham Wheeler, og der hevdar forfattaren at den er basert på ei oppskrift frå Fullers sjølv frå 1880-åra. Ut frå samansetnaden av råvarene synes eg den i BYO virkar mest nær slik eg huskar Fullers'en smaka. Er det nokon som har prøvd ei eller begge, eller andre for den del, av desse oppskriftene og kan seie om den / dei nærmar seg Fullers sin? Kven vil de i så fall anbefale å prøve?