Fylling av flasker fra fat

Er det egentlig behov for avanserte og dyre fylleanordninger som purger lufta i flaskene?
Jeg har en growler filler som passer rett på perlic. http://i.imgur.com/uC9PbG3.png. Har ikke fått prøvd den ennå.
Ved å fylle med minst mulig skum, og å korke på skum, hvordan i all verden skal det da være oksygen igjen i flasken?
 
Har lite erfaring selv men det handler vel om oksygenet som allerde er i flasken og blander seg med ølet i det du fyller. Er nok ikke noe oksygen igjen i halsen når skummet står opp i tuten men det blander seg kanskje inn litt når man fyller?
 
Gass-opptak til en væske skjer i overflaten. Har du rennende væske så får du en viss utveksling hvor væsken tar til seg det som er i lufta rundt. Jo mer splashing jo mer opptak. Tapper du til en atmosføre som har mindre oksygen (f.eks purget med co2) jo mindre oksygen vil den ta opp.
 
Tilbake
Topp