Har laget Barley Wine etter oppskriften til Gahr. OG ble justert med maltekstrakt til spot on 1,104. Målte FG i går og da var den kommet seg til 1,026. Har stått i 14 dager så tviler på at den går særlig lavere, men skal gi den et par dager til for å sjekke om FG er stabil. Brukte WLP-013 med litt oversized starter og tilførte en litt ukjent mengde ren O2 siden flowmeteret ligger i posten et sted...
Mesket med totalt ca 8kg malt og brukte ekstrakt for å få riktig OG (originaloppskrift er vel med rundt 13kg malt totalt).
Lurer på om det er nødvendig å tilsette litt gjær som ikke er fyllesyk for å få flaskekarbonering eller om det bør gå greit uten? Har ikke flere rør med 013 (men det kan forsåvidt skaffes greit), men har US-05 og en tørrgjær med veldig høy akloholtoleranse jeg ikke husker helt hva heter....
Hva sier de lærde?
Mesket med totalt ca 8kg malt og brukte ekstrakt for å få riktig OG (originaloppskrift er vel med rundt 13kg malt totalt).
Lurer på om det er nødvendig å tilsette litt gjær som ikke er fyllesyk for å få flaskekarbonering eller om det bør gå greit uten? Har ikke flere rør med 013 (men det kan forsåvidt skaffes greit), men har US-05 og en tørrgjær med veldig høy akloholtoleranse jeg ikke husker helt hva heter....
Hva sier de lærde?