Hei, en forholdsvis fersk brygger, i den forstand at jeg bare har 2 brygg bak min rygg, som lurer på litt smått.
Sier forholdsvis fersk fordi mitt første brygg var for ca 8 mnd siden og mitt andre var for noen uker siden(klar til smaking neste helg 04.12.11)
Men jeg er klar for å brygge på nytt igjen og har tenkt at jeg vil lage en slags Imperial Brown Ale av noe slag :
Har sittet å lekt litt med forskjellige oppskrifter og den jeg har likt best ser omtrent slik ut:
Malt:
(ja det er ekstraktbrygg)
Muntons medium ekstrakt 3kg
Muntons lys ekstrakt 1.5 kg
Etiopisk(kan hende jeg tar feil på landet her, var på en utenlandssjappe jeg fant den) honning ca 1 kg
Humle:
Fuggles 60g 60min
Fuggles 30g 30min
East Kent Goldings 30g 5-10 min
Gjær:
1028 London Ale
Har også fundert på å tilsette knuste appelsiner(uten skall) eller sitroner for å få en litt citrus-akti undertone.
Etter mine beregninger i Beercalc og diverse, så ser jeg at det blir en ganske høy ABV (ca 7-9%).
Det jeg i grunn lurer på er om dette er en bra oppskrift? Er d noe jeg burde gjøre annerledes?
Annen humle? Annen gjær?
Har forresten lest litt om honning i øl, og ser at det tipses om pastaurisering, altså varme på ca 80 grader i 60-90 min.
Håper på tilbakemeldinger og tips.
Mvh Pål
Sier forholdsvis fersk fordi mitt første brygg var for ca 8 mnd siden og mitt andre var for noen uker siden(klar til smaking neste helg 04.12.11)
Men jeg er klar for å brygge på nytt igjen og har tenkt at jeg vil lage en slags Imperial Brown Ale av noe slag :
Har sittet å lekt litt med forskjellige oppskrifter og den jeg har likt best ser omtrent slik ut:
Malt:
(ja det er ekstraktbrygg)
Muntons medium ekstrakt 3kg
Muntons lys ekstrakt 1.5 kg
Etiopisk(kan hende jeg tar feil på landet her, var på en utenlandssjappe jeg fant den) honning ca 1 kg
Humle:
Fuggles 60g 60min
Fuggles 30g 30min
East Kent Goldings 30g 5-10 min
Gjær:
1028 London Ale
Har også fundert på å tilsette knuste appelsiner(uten skall) eller sitroner for å få en litt citrus-akti undertone.
Etter mine beregninger i Beercalc og diverse, så ser jeg at det blir en ganske høy ABV (ca 7-9%).
Det jeg i grunn lurer på er om dette er en bra oppskrift? Er d noe jeg burde gjøre annerledes?
Annen humle? Annen gjær?
Har forresten lest litt om honning i øl, og ser at det tipses om pastaurisering, altså varme på ca 80 grader i 60-90 min.
Håper på tilbakemeldinger og tips.
Mvh Pål