loebrygg
Norbrygg-medlem
Igår skulle jeg brygge NØ Porter
Dette er ikke nok en tekst om et mislykket brygg, føler igrunn det meste gikk strøkent og
tror det blir bra, vil bare ha litt synspunkter
Alt gikk på skinner, traff mesketemp på 65 grader som jeg holdt en time og økte til 72 grader siste 10 -15 min
men etter nedkjøling leste jeg av OG til 1.080!? Skulle jo være 1.070
Kan det stemme?, en effektivitet på nesten 100%
Klarte selvfølgelig også å pitche på 27 grader, men fikk den ned til 25 iløpet av et par timer
da var stormgjæringen godt igang, ploppet effektivt i gjærlåsen og bra med skum
Kan igrunn ikke huske å ha opplevd så bra skum
Satte starter og pitcha rikelig med fersk bond gjær
Hva kan jeg forvente av dette sånn utenom et sterkt brygg rikelig med fuktig/ester?
Lukter fruktig og smakte søtt
Dette er ikke nok en tekst om et mislykket brygg, føler igrunn det meste gikk strøkent og
tror det blir bra, vil bare ha litt synspunkter
Alt gikk på skinner, traff mesketemp på 65 grader som jeg holdt en time og økte til 72 grader siste 10 -15 min
men etter nedkjøling leste jeg av OG til 1.080!? Skulle jo være 1.070
Kan det stemme?, en effektivitet på nesten 100%
Klarte selvfølgelig også å pitche på 27 grader, men fikk den ned til 25 iløpet av et par timer
da var stormgjæringen godt igang, ploppet effektivt i gjærlåsen og bra med skum
Kan igrunn ikke huske å ha opplevd så bra skum
Satte starter og pitcha rikelig med fersk bond gjær
Hva kan jeg forvente av dette sånn utenom et sterkt brygg rikelig med fuktig/ester?
Lukter fruktig og smakte søtt