Oksidering er noe av det skumleste for oss nybegynnere - men Gahr har beroliget meg med at det er et overdrevet fokus på det
Lurer likevel på noen ting...
Man skal være veldig forsiktig med å plaske med varm vørter (unngå å plaske når man fyller i kokekaret, unngå at det trekkes oksygen inn i rims-systemet osv) Likevel er det ok å plaske masse når man heller den kokte vørteren over til gjæretanken. Jeg er klar over at gjæren liker oksygen, men samtidig er det veldig fy fy å plaske nå man først har tilsatt gjæren...
Hvorfor er det slik - bra på det ene tidspunktet og ikke bra ellers? F.eks. hvorfor påvirker oksygenet vørteren (negativt) under meskingen - vi skal jo uansett tilsette gjær om litt og den er glad i oksygen (helt til den er i gang å gjære, da er oksygenet dens verste fiende?)
Noen som har lyst til å forklare en nybegynner litte grann
Lurer likevel på noen ting...
Man skal være veldig forsiktig med å plaske med varm vørter (unngå å plaske når man fyller i kokekaret, unngå at det trekkes oksygen inn i rims-systemet osv) Likevel er det ok å plaske masse når man heller den kokte vørteren over til gjæretanken. Jeg er klar over at gjæren liker oksygen, men samtidig er det veldig fy fy å plaske nå man først har tilsatt gjæren...
Hvorfor er det slik - bra på det ene tidspunktet og ikke bra ellers? F.eks. hvorfor påvirker oksygenet vørteren (negativt) under meskingen - vi skal jo uansett tilsette gjær om litt og den er glad i oksygen (helt til den er i gang å gjære, da er oksygenet dens verste fiende?)
Noen som har lyst til å forklare en nybegynner litte grann