Som sagt, dette går brillefint. Det hender at jeg ikke får kjølet ned til ønsket temperatur (særlig om sommeren), da går karet i kjøleskapet med varmebelte og STC-1000 og pitching/oksygenering morgenen etter.
Det vil helst gå bra, og du kan jo øke sjansene for det gjennom, som @hallgeirbakken sier, å passe på. Men det bør være en nødløsning, for du øker sjansen for å få en infeksjon på den måten. Det som står over natta i gjæringskaret er ikke sterilt, og poenget med å tilsette gjæren med en gang, og også helst unngå lang lagtid, er å sørge for at gjæren utkonkurrerer andre, og mindre ønskelige, mikroorganismer i kampen om godsakene, og dermed også produserer alkohol, som jo er et desinfeksjonsmiddel.
Å vente til neste dag med å koke er noe annet, for da koker du jo i hjel det som har utviklet seg - og det har det, for resultatet av meskingen er helt sikkert ikke fritt for uhumskheter.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.