Gjær dagen etter brygging

Er det noe i veien for å tilsette gjær dagen etter brygging?
Altså brygge idag og tilsette gjær og riste dunken imorgen.
 
Det funker fint. Spiller ingen rolle det, så lenge du passer på at vørteren ikke blir infisert. Jeg pleier ofte å meske én dag og koke dagen etter.
 
Som sagt, dette går brillefint. Det hender at jeg ikke får kjølet ned til ønsket temperatur (særlig om sommeren), da går karet i kjøleskapet med varmebelte og STC-1000 og pitching/oksygenering morgenen etter.
 
Det vil helst gå bra, og du kan jo øke sjansene for det gjennom, som @hallgeirbakken sier, å passe på. Men det bør være en nødløsning, for du øker sjansen for å få en infeksjon på den måten. Det som står over natta i gjæringskaret er ikke sterilt, og poenget med å tilsette gjæren med en gang, og også helst unngå lang lagtid, er å sørge for at gjæren utkonkurrerer andre, og mindre ønskelige, mikroorganismer i kampen om godsakene, og dermed også produserer alkohol, som jo er et desinfeksjonsmiddel.

Å vente til neste dag med å koke er noe annet, for da koker du jo i hjel det som har utviklet seg - og det har det, for resultatet av meskingen er helt sikkert ikke fritt for uhumskheter.
 
Tilbake
Topp