Gjær starter .. starter liksom ikke ordntlig

[move]german lager bock[/move]  lagde en starter av sukker da jeg ikke hadde vørter eller spraymalt for hånden ..  har stått i 3 dager da den har hatt en viss forandring er det ingen gjærkake, heller ett tynnt lag med skum på toppen , det plupper innimellom,  jeg brukte 200 g på 2 l vann ..  står på 12 c er dette for varmt..

[glow=red,2,300]Min første lager[/glow]
 
Fryktelig irriterende html-skript....
Starteren skal ikke lages av sukker.
Den skal stå 24-36 timer.
Den skal holde 30 +/- grader.
 
ja jo takk tarzan  ;D .  temp er korrigert
.  jeg ser den at starteren ikke skal lages av sukker men er det så feil da ? det er jo spiselig for gjæren og vil ikke påvirke smaken på 30 l brygg noe nevneverdig .. 
jeg er ikke noen gourmet på dette feltet og det er jo jeg som skal drikke den  :angel:

takk for raske svar
 
Problemet er at det sukker ikke inneholder de nødvendige næringsstoffene som gjæren trenger. Gjæren vil sikkert formere seg noe, men ikke særlig mye, og kanskje viktigst så vil den ikke få de stoffene den trenger til sunn formering og gjæring når du skal gjære ølet ditt.
 
AAAAH!  :idea: Jeg har noe hvete spraymalt hjemme .. kansje stikke opp til birger vestbrygg å få noe gjær næring ville hjelpe ...  :ilike:

skal sjekke mr malty og se om jeg blir klokere av det .. 
 
Tilbake
Topp