Hei
Vi forsker på en multe-IPA :biersmile: og denne gangen prøver vi en batch med multe oppvarmet til 70 grader før nedkjølt og tørrhumlet (1 uke på tank) og en batch med frossen humle på samme vis. Disse tipsene fikk vi fra denne tråden: http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,16694.0.html
Jeg antar at den tilførte multa også medfører økt mengde gjærbare sukkerarter? Er det noen som vet hvor mye gjærbart sukker man kan regne med ut fra 1 kg multe? "OG" (eller SG) øker da ca med? :bank2:
Vi forsker på en multe-IPA :biersmile: og denne gangen prøver vi en batch med multe oppvarmet til 70 grader før nedkjølt og tørrhumlet (1 uke på tank) og en batch med frossen humle på samme vis. Disse tipsene fikk vi fra denne tråden: http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,16694.0.html
Jeg antar at den tilførte multa også medfører økt mengde gjærbare sukkerarter? Er det noen som vet hvor mye gjærbart sukker man kan regne med ut fra 1 kg multe? "OG" (eller SG) øker da ca med? :bank2: