1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gjære en lager med ale gjær?

En tråd i 'Brygging' startet av TorfinnS, 7 Jun 2016.

  1. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Vi hadde planer om å lage et oktoberfestøl. Vi er jo da litt sent ute i forhold til å få denne lageren klar til september. Hvordan blir det hvis man gjærer denne som en ale istedet? Kanskje vi splitter batchen og prøver.
     
  2. Stian Andreassen

    Stian Andreassen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    Skal ikke US-05 funke da, selv på lav temp?

    Ellers har du denne. Skulle liksom få testet den på et dampøl, men har ikke rukket ennå.
     
    JanRune liker dette.
  3. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Ja alt kan prøves. Vi lager. 90-100 liter så vi får minst 4 bøtter som vi kan eksperimentere med. Kanskje 4 typer gjær. To kalde og to varme kanskje. Kjelleren holder ca 10 grader.
     
    Sarge liker dette.
  4. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ville gått for lager, perfekt temp til det, holder det ikke med 4 mnd ?
    men lurt og prøve mer når det er mulig.
     
  5. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Rett gjæring og nok oxyge er det ingen problem å få ein lager klar på 4 måned.

    Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
     
    TorfinnS liker dette.
  6. Bårdd

    Bårdd
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hva er dette for noe tøys. Brygger dere nå har dere plenty tid til lagring. Det holder i massevis. Oktoberfesten starter midt i september. Det er plenty tid. En godt gjæret lager er klar på 4-5 uker. Jeg brygger oktoberfestøl denne uken.

    mvh
    Bårdd
     
    JanRune, TorfinnS, cjohansen og 2 andre liker dette.
  7. Sotrajohnny

    Sotrajohnny
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sotra
    Siden vi ikke bryr oss om det Bavariske bryggeforbudet etter 23. april, burde det vel gå helt greit :)
     
  8. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Tenkte dette burde brygges i mars siden tyskerne kaller det Märzen. Men det har kanskje mer med tradisjoner å gjøre.
     
  9. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er tradisjonelt og overtro . Har ein god kontroll på prosessen går det kjapt å brygge lager

    Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
     
  10. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jæren
    Hæ, dårlig tid? Pilsen min smakte fantastisk etter 2 uker på flasker i romtemp :D
     
    Knut Inge, cjohansen og Jo-Helge liker dette.
  11. Kristoffer Undheim

    Kristoffer Undheim
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Undheim
    Bare å klemma i Ale gjær, blir en Cream ale ish da. , skal til på søndag med enn Cream ale. tar ca utgang i en malt oppskrift lignende en pils og bruker Californian lager (m54). har ikke prøvd dette før men skal være en "rask" måte å få en lager lignende Ale! skåål!
     

Del denne siden