Gjære i fat

RayOlav

Norbrygg-medlem
Tenkte å prøve meg på gjæring under trykk, da jeg har planer om å brygge noe NEIPA lignende.

Ser for meg å bruke et 12 liters fat, der jeg setter på en spunding ventil og flytende "dip tube".

Er det noen ulemper med dette, bortsett ifra at man ikke kan se igjennom fatet? Avventer kjøp av evt. en Fermzilla eller lignende.

Og, kan jeg ved endt gjæring, sette fatet til kjøling med trykk på som ved vanlig karbonering, og servere/bokse direkte? Eller bør man overføre til nytt fat?
 
Sist redigert:
Gjorde det der for en liten stund siden og det fungerte utmerket... Dog brukte jeg bryggerifat. Hadde noen tanker om hvordan jeg skulle få ut skitringen etter krausen, men fatvaskeren tok den heldigvis. Litt lettere med kornelius sånn sett.

Vurderer du Fermzilla har Ølbrygging tilbud ut helga...20% trur jeg det var..
 
Tilbake
Topp