RayOlav
Norbrygg-medlem
Tenkte å prøve meg på gjæring under trykk, da jeg har planer om å brygge noe NEIPA lignende.
Ser for meg å bruke et 12 liters fat, der jeg setter på en spunding ventil og flytende "dip tube".
Er det noen ulemper med dette, bortsett ifra at man ikke kan se igjennom fatet? Avventer kjøp av evt. en Fermzilla eller lignende.
Og, kan jeg ved endt gjæring, sette fatet til kjøling med trykk på som ved vanlig karbonering, og servere/bokse direkte? Eller bør man overføre til nytt fat?
Ser for meg å bruke et 12 liters fat, der jeg setter på en spunding ventil og flytende "dip tube".
Er det noen ulemper med dette, bortsett ifra at man ikke kan se igjennom fatet? Avventer kjøp av evt. en Fermzilla eller lignende.
Og, kan jeg ved endt gjæring, sette fatet til kjøling med trykk på som ved vanlig karbonering, og servere/bokse direkte? Eller bør man overføre til nytt fat?
Sist redigert: