Stein Norem Wisted
Norbrygg-medlem
Jeg har brygget et amerikansk lager som jeg mesket på 55°C i 30 min, 65°C i 60 min og skyllte på 78 °C, fikk en OG 1052. Gjæret den med WLP800 i 19 dager på 10 °C, da hadde aktiviteten avtatt, satte den så på 14 °C i to døgn (diacetylsteg), deretter 2 døgn på 4 °C (for klarning), og skulle flaske den etter det. Målte SG og den viste 1019. Dunken ble flyttet mellom de forskjellige stegene, og gjæringen "startet" opp igjen. Har nå stått ytterlige 2 døgn på 10 °C og ploppet rolig. Tenkte å måle SG igjen i dag.
Men spørsmålet mitt er egentlig, må/bør jeg har nytt diacetylsteg nå etter at den har gjæret mer, regner med at den når 1011-13, før flasking eller er det bortkastet/for sent uansett.
Men spørsmålet mitt er egentlig, må/bør jeg har nytt diacetylsteg nå etter at den har gjæret mer, regner med at den når 1011-13, før flasking eller er det bortkastet/for sent uansett.