Hei. Skal brygge 50 liter pils i morgen. Lurer på hvilke temperaturer som er ok for gjæring. Instruks fra Petit som jeg kjøpte maltsett fra sier 9-10 grader i 14 dager. deretter 2-3 grader heving av temperatur over enda en uke. Sålangt alt ok for meg, men deretter skal temp senkes over noen dager ned til 0-1 grader. Jeg greier 3 grader minimum med kjøleskapet jeg har. Anbefalt lagring etter dette er 2-3 måneder i 0-1 grader. Spørsmålet er om det kan være ok med lagringstemperatur 7-14 grader i 2-3 månederslagringen? Har vanskelig for å bruke kjøleskapet kun til dette brygget i så lang tid.... Gjæret jeg skal bruke er Saflager w34/70. Kjøleskapet kontrolleres med Stc-1000, så temperatur trinnene skal gå greit. Trenger ølet stå så lenge for å bli bra, eller er det ok etter en kortere tid, og best etter 2-3 måneder? Sikkert ikke de smarteste spørsmålene jeg har her, men er heller ikke noen ekspert mvh Stein-S