Gjæring/flasking av en lager

Hei. Har en Sundbys kjeller pils på gjæring. Den har stått i 4 uker på 11 grader. Jeg tenkte å tappe den på flasker nå og karboners med sukker. Jeg tenkte at når jeg tar den ut i rom temp vil den begynne å gå igjen.
Bør jeg la den gå seg ferdig i rom temperatur før jeg tapper den og karbonerer den?
Er litt usikker her. Noen tips for flasking av en lager?
 
Hvis du har målt SG til det samme over et par dager så har du nådd FG og kan flaske. Det at lagerøl begynner å gå når du øker temperaturne er en misforståelse; kun kullsyre som slippes ut av ølet når det varmes opp.
 
Det er fint det. Skal gjøre det. Etter jeg har flasket bør de vel lagres i rom temp for at de skal karboneres?

Etter flasking (husk primingsukker) så bør flaskene stå til de har produsert tilstrekkelig kullsyre, normalt 14 dager på 20-ish grader. Hvis du setter dem varmere så går ting kjappere, men ikke sett dem rett på varmekabler i gulv.
 
Tilbake
Topp