Hei!
Har mesket 100 liter pilsvørter, kjølte til ca 12 grader pitchet inn gjær og satte i kjøleskap med temp.kontroll på 10 grader. Hadde nesten 100 ml produsert Saflager 34/70 i hvert av de fire gjæringskarene (produsert gjennom gjentatte 3-liters gjærstartere). Brukte kjølespiralen til å plaske ned og opp under kjøling slik at det skummet masse (oksygenere), samt ristet 2 omganger i ca 30 sek etter tapping av vørter før jeg pitchet gjær. Satte det i kjøleskap og etter 5 timper brukte jeg malingsvisp og kjørte den i ca ett minutt i hvert av karene.
Nå, etter to døgn, er det null liv i de fire bøttene. Ikke tegn til gjæring. Skulle jeg ha pitchet på høyere temperatur? Skal jeg vispe forsiktig i bunn av karene og få gjæren spredd ut i vørteren? Gjæren er ca en uke gammel.
Noen tips?
Har mesket 100 liter pilsvørter, kjølte til ca 12 grader pitchet inn gjær og satte i kjøleskap med temp.kontroll på 10 grader. Hadde nesten 100 ml produsert Saflager 34/70 i hvert av de fire gjæringskarene (produsert gjennom gjentatte 3-liters gjærstartere). Brukte kjølespiralen til å plaske ned og opp under kjøling slik at det skummet masse (oksygenere), samt ristet 2 omganger i ca 30 sek etter tapping av vørter før jeg pitchet gjær. Satte det i kjøleskap og etter 5 timper brukte jeg malingsvisp og kjørte den i ca ett minutt i hvert av karene.
Nå, etter to døgn, er det null liv i de fire bøttene. Ikke tegn til gjæring. Skulle jeg ha pitchet på høyere temperatur? Skal jeg vispe forsiktig i bunn av karene og få gjæren spredd ut i vørteren? Gjæren er ca en uke gammel.
Noen tips?