Har kjøpt meg en Fermentor King og har satt noen liter (11) med årets juleøl (bayer). Prøver meg med Notthingham gjær fra Lallemann til denne. Gøy å prøve noe nytt.
Trykkgjærer ikke, men satte temperaturen til 12 grader og tenkte å la den stå slik i 3 uker, for deretter å øke temperaturen noen dager før flasking..
Det gjærer, men jeg synes sg beveger seg fryktelig sakte nedover, et par poeng i døgnet.
Hvis jeg har forstått Nottingham riktig så starter den å gjære rakt og blir fort ferdig.
Så spm mitt er om jeg skal ha tålmodighet og vente, eller øke temperaturen for å få fortgang i gjæringen?
Trykkgjærer ikke, men satte temperaturen til 12 grader og tenkte å la den stå slik i 3 uker, for deretter å øke temperaturen noen dager før flasking..
Det gjærer, men jeg synes sg beveger seg fryktelig sakte nedover, et par poeng i døgnet.
Hvis jeg har forstått Nottingham riktig så starter den å gjære rakt og blir fort ferdig.
Så spm mitt er om jeg skal ha tålmodighet og vente, eller øke temperaturen for å få fortgang i gjæringen?