Hei!
Har de siste åra strevet gjæring som stopper opp etter 1-2 uker ved for høy FG. Lar ølet ofte stå 3-4 uker for å prøve å få FG ned. Kan typisk stoppe på 1.020 når den skal være 1.012. Etter flasking starter ofte gjæringen igjen etter 2-3 uker. Resultatet er altfor mye CO2.
Mitt siste øl ble gjæret (Nottingham) fra 1.050 til 1.015 (pale ale). Hadde da stått 4 uker på bøtta, før jeg flasket. Starter alltid gjæringen ved 17-18 grader og øker temp etter en ukes tid. Etter 4 uke på flasker var det altfor mye CO2 og jeg målte FG til 1.005!
Hva skjer her? Har jeg fått en infeksjon i utstyret mitt?
Har de siste åra strevet gjæring som stopper opp etter 1-2 uker ved for høy FG. Lar ølet ofte stå 3-4 uker for å prøve å få FG ned. Kan typisk stoppe på 1.020 når den skal være 1.012. Etter flasking starter ofte gjæringen igjen etter 2-3 uker. Resultatet er altfor mye CO2.
Mitt siste øl ble gjæret (Nottingham) fra 1.050 til 1.015 (pale ale). Hadde da stått 4 uker på bøtta, før jeg flasket. Starter alltid gjæringen ved 17-18 grader og øker temp etter en ukes tid. Etter 4 uke på flasker var det altfor mye CO2 og jeg målte FG til 1.005!
Hva skjer her? Har jeg fått en infeksjon i utstyret mitt?