John P
Norbrygg-medlem
Hei!
Er sikkert mange topiks om det her, men prøver meg fordet.
Jeg satt et brygg i går kveld, og lagde en 0,5l "starter". Blandet 0,25l maltekstrakt og 0,25l vann. Kokt opp og kjølt ned til 25 °C, og
tillsatt gjær. Var egentlig et eksperiment på en starter. Satt i ca.4t før jeg puttet den i vørten. Hadde ikke begynt å ploppe, kansje 1-2 i timen.
Bøtta har nå stått i ca.22t, men ikke noe liv i låsen enda. Tenkte på oksydering, og at jeg bare hadde "plasket" den i gjæringisbøtta, men sto til kjøling
et par timer før jeg hadde i gjæren. Vanskelig å riste en bøtte på 23l.
Noen ideer hva som kan være galt? Var liv i ampullen (whitelabs san fransisco lager, utg.dato 24.6.11) ved tilsetting i "starter".
Hvordan oksyderer man vørten ved gjærtilsettnig? Noen tips?
På forhånd, takk!
Er sikkert mange topiks om det her, men prøver meg fordet.
Jeg satt et brygg i går kveld, og lagde en 0,5l "starter". Blandet 0,25l maltekstrakt og 0,25l vann. Kokt opp og kjølt ned til 25 °C, og
tillsatt gjær. Var egentlig et eksperiment på en starter. Satt i ca.4t før jeg puttet den i vørten. Hadde ikke begynt å ploppe, kansje 1-2 i timen.
Bøtta har nå stått i ca.22t, men ikke noe liv i låsen enda. Tenkte på oksydering, og at jeg bare hadde "plasket" den i gjæringisbøtta, men sto til kjøling
et par timer før jeg hadde i gjæren. Vanskelig å riste en bøtte på 23l.
Noen ideer hva som kan være galt? Var liv i ampullen (whitelabs san fransisco lager, utg.dato 24.6.11) ved tilsetting i "starter".
Hvordan oksyderer man vørten ved gjærtilsettnig? Noen tips?
På forhånd, takk!