Hva er egentlig fordelene ved å sekundærgjære?
BjarneHB skrev:Den gangen jeg hadde mye trub og dorlig gjær hadde jeg store fordeler av å stikke om. Smaken ble liksom mye klarere og jeg ble kvitt den brente gummi smaken. Jamil beskriver i sin bok at gjær som er død ikke klarer å holde seg flytende men faller til bunn. Samt anbefaler han og tappe ut truben på bunn etter 24 timer for å unngå usmak, spesielt ved brygging av lager. Stikkes det om etter 1 til 2 dager er det mer en nok gjær flytende i vørten både til flaske karbonering og å ordne opp i diacetyl OSV.
Jeg har tatt side by side tester og tappet halve vørten over i secondary, og denne har på mine tester klarnet betydelig fortere.
oddchr skrev:Heisann,
Jula har den samme dunken som Clas, bare i 20 liter. Kansjke den kan være mer aktuell?
http://www.jula.no/dunker-donje-130806