Nok en fersk brygger som trenger råd :bank2:
Har planer om å brygge mitt første brygg på en BB30 om noen dager, og vurderer en juleøl.
Har mulighet til å gjære på 7 grader eller lavere, men dette er i følge "oppskriften" noe lavt, bør være 8-12 grader.
Noen som har erfaring med å gjære ved såpass lav temperatur? Tror dere det vil by på problemer, eller vil det å la det gjære et par dager ekstra kunne kompensere for den lave temperaturen?
Eller er det kanskje bedre å prøve et annet brygg i første forsøk? Alle tips mottas med takk
Gjelder: http://www.bryggselv.no/products/norsk-julel-2013-lsett-25l.
Har planer om å brygge mitt første brygg på en BB30 om noen dager, og vurderer en juleøl.
Har mulighet til å gjære på 7 grader eller lavere, men dette er i følge "oppskriften" noe lavt, bør være 8-12 grader.
Noen som har erfaring med å gjære ved såpass lav temperatur? Tror dere det vil by på problemer, eller vil det å la det gjære et par dager ekstra kunne kompensere for den lave temperaturen?
Eller er det kanskje bedre å prøve et annet brygg i første forsøk? Alle tips mottas med takk
Gjelder: http://www.bryggselv.no/products/norsk-julel-2013-lsett-25l.