Gjæringstemperatur

Nok en fersk brygger som trenger råd :bank2:
Har planer om å brygge mitt første brygg på en BB30 om noen dager, og vurderer en juleøl.
Har mulighet til å gjære på 7 grader eller lavere, men dette er i følge "oppskriften" noe lavt, bør være 8-12 grader.
Noen som har erfaring med å gjære ved såpass lav temperatur? Tror dere det vil by på problemer, eller vil det å la det gjære et par dager ekstra kunne kompensere for den lave temperaturen?
Eller er det kanskje bedre å prøve et annet brygg i første forsøk? Alle tips mottas med takk :)

Gjelder: http://www.bryggselv.no/products/norsk-julel-2013-lsett-25l.
 
I utgangspunktet hadde jeg tenkt den som følger med settet jeg linket til, men er åpen for forslag.
Har aldri brygget før og BB30 er på vei i posten nå, så alt er litt i det blå foreløpig.

EDIT: En av de som anbefales i linken:
WLP833 German Bock
WLP830 German Lager
WY2206 Bavarian Lager
WY2124 Bohemian Lager
W34/70 Saflager tørrgjær (ligner på WLP830 German Lager)
 
morganjo skrev:
Eller er det kanskje bedre å prøve et annet brygg i første forsøk? Alle tips mottas med takk :)

Gjelder: http://www.bryggselv.no/products/norsk-julel-2013-lsett-25l.

Har du mulighet til å gjære ved 18-20 grader kan det kanskje være bedre å prøve seg på en eller annen ale, litt avhengig av hva du liker . Ønsker du å brygge en juleøl fra sett kan de jo være greit å prøve med "Yuletide Ale" som de også selger på bryggselv; http://www.bryggselv.no/products/yuletide-ale-2013-lsett-25l
 
Da blir det juleale som første brygg  :skitbra:
Men spørsmålet gjelder fortsatt (litt omformulert): Er det mulig å finne gjær for bruk til lager som funker ved gjæringstemp på maks 7 grader?
 
Tilbake
Topp