Hei dere.
Takk for et godt forum som har gitt meg svar på mye men endelig fant jeg noe å spørre om direkte
Etter 4 år med ekstraktbrygging har jeg tatt steget opp og kjøpt bryggemaskin. Etter lange vurderinger kjøpte jeg den blankeste i butikken, men det er ikke så nøye i denne tråden.
Poenget er: Nå når jeg har begynt å sette meg inn i forskjellene så virker det som gjæringstid er forskjellig.
På alle ekstraktsett jeg husker er de ferdig gjæret etter ca. en uke. Hvis den kvelden er opptatt så lar jeg dem gjære noen dager ekstra til jeg har tid til flasking/fating. Men på min første allgrain-pils til min skinnende nye bryggemaskin så står det at gjæringstid er 3 uker. Og når jeg sjekker hos bryggebutikken ser det ut som samtlige allgrain-sett er 2 uker og pils har 3 uker.
Hva er det som gjør at gjæringstiden er så forskjellig mellom ekstrakt og allgrain? og hvorfor har allgrain-pils 3 uker?
Er det gjæren til MangroveJacks og Muntons som jobber raskere?
Takk for et godt forum som har gitt meg svar på mye men endelig fant jeg noe å spørre om direkte
Etter 4 år med ekstraktbrygging har jeg tatt steget opp og kjøpt bryggemaskin. Etter lange vurderinger kjøpte jeg den blankeste i butikken, men det er ikke så nøye i denne tråden.
Poenget er: Nå når jeg har begynt å sette meg inn i forskjellene så virker det som gjæringstid er forskjellig.
På alle ekstraktsett jeg husker er de ferdig gjæret etter ca. en uke. Hvis den kvelden er opptatt så lar jeg dem gjære noen dager ekstra til jeg har tid til flasking/fating. Men på min første allgrain-pils til min skinnende nye bryggemaskin så står det at gjæringstid er 3 uker. Og når jeg sjekker hos bryggebutikken ser det ut som samtlige allgrain-sett er 2 uker og pils har 3 uker.
Hva er det som gjør at gjæringstiden er så forskjellig mellom ekstrakt og allgrain? og hvorfor har allgrain-pils 3 uker?
Er det gjæren til MangroveJacks og Muntons som jobber raskere?