Arcticjan
Norbrygg-medlem
I kveld når jeg tappet, oppdaget jeg etterhvert at det fulgte med gjærklumper (antar jeg ihvertfall) da jeg tappet over på flasker. Disse klumpene holdt seg flytende i dunken, så jeg fant ingen annen løsning enn å tappe ferdig, med klumper på flaskene. Dette har ikke skjedd på mine forrige 12 batcher, så jeg skjønner ikke helt hvorfor. Og 1060 fg 1016, har gjæret i 13 dager. Det jeg har gjort til forskjell fra de andre batchene er:
- jeg gikk opp til 3 pakker tørrgjær istedet for to, selv om egentlig 2.5 pakker skulle rekke
-jeg hydrerte gjæren
-jeg økte gjæringstempen fra 21 til 23 grader de to siste døgna.
-jeg brukte irish moss istedet for protafloc (og fikk det minste trubbet jeg hittil har fått)
Og da lurer jeg på :
-Hva kan være årsaken ?
-Vil gjæret synke seg, og "sette" seg på bunnen av flaskene?
-vil d ha noen negativ innvirkning på smaken?
- jeg gikk opp til 3 pakker tørrgjær istedet for to, selv om egentlig 2.5 pakker skulle rekke
-jeg hydrerte gjæren
-jeg økte gjæringstempen fra 21 til 23 grader de to siste døgna.
-jeg brukte irish moss istedet for protafloc (og fikk det minste trubbet jeg hittil har fått)
Og da lurer jeg på :
-Hva kan være årsaken ?
-Vil gjæret synke seg, og "sette" seg på bunnen av flaskene?
-vil d ha noen negativ innvirkning på smaken?