Etter hvert som likevekten mellom CO2 (aq) og CO2 (g) jevnes ut, dvs. at CO2 går fra løst i væske (øl) til gassform (headspace og rommet utenfor gjærlåsen) vil dette føre til at likevekten mellom H2CO3 (kullsyre) og CO2 (aq) forskyves mot CO2 (aq), noe som igjen skyver likevekten mellom CO2 (aq) og CO2 (g) mot gassform. Eller litt enklere forklart, frigjøring av karbondioksid fra ølen pga. at den inneholder løst karbondioksid og kullsyre. Dette skjer over tid, og derfor kan det pluppe lenge etter at fermenteringen og dermed dannelsen av mer CO2 har stoppet opp.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.