gjærstarter igjen

Yerko

 
Hei

Har et enkelt spørsmål, skulle lage en starter på 2,7l. Etter kok og nedkjøling endte jeg med 2,4l. gjør det noe ? :p fint å vite til neste gang.

takk for svar
 
Det skjer meg hver gang, og det har gått bra hver gang. :)

Edit: Jeg har i det siste begynt å lage litt større startere, nettopp for å treffe riktig størrelse på starter. Men som skrevet: Gått fint i noen år uten å gjøre det.
 
20-21t på magnetrører. Noen som vet om jeg skal sette opp styrken ? Ser at det er mindre skum enn hva det var kl 6 i dag tidlig. Og at innholdet har blitt tyngre
 

Vedlegg

  • IMAG0258.jpg
    IMAG0258.jpg
    130,4 KB · Sett: 59
La den surre og gå til det ikke bobler opp langs sidene lenger. Det tar typisk mellom 24 og 36 timer. Jeg tror ikke hurtigere hastighet vil ha noe å si, men det skader vel ikke å prøve.
 
Mer oksygen gir raskere formering.

Men ikke tenk på det, som Jørn sier bare la det surre og gå. Med mindre man heller diesel oppi starteren så er det bare å la det snurre og ikke bekymre seg, i steden for å analysere diverse tegn man ikke aner hva betyr :)
 
dere er supre :) jeg slo den av i et minutt for å se bobling, og det var nesten ingenting som kom opp. Tenker jeg lar den riste frem til klokken 10. Så lager jeg plass i kjøleskapet og puttern der.
 

Vedlegg

  • IMAG0261.jpg
    IMAG0261.jpg
    182,3 KB · Sett: 39
Bilde av resultatet. Meh ! Star San blanding bobler straks over. Tips ? :p det ble for mye for gjærlåsen tidligere og byttet ut med denne løsningen
 

Vedlegg

  • IMAG0273.jpg
    IMAG0273.jpg
    190,2 KB · Sett: 55
Det er vel helst best at starteren holder riktig antall dl vørter med riktig OG (1.040) Koker du den ned vil du jo få en anne styrke på vørteren.
 
Tilbake
Topp