Gjærstarter med høy OG

Noen som har erfaringer med å lage en starter med 1.074 i OG? Er det i det hele tatt lurt å gjøre det?
Har en pakke gjær som tilsier at jeg kommer i mål med 2 liter på 1.074 iflg brewers friend.
Har alltid laget med 1.037 tidligere, men tenkte at det kunne vært mulig å slippe 2 trinn...
 
Høres ut som at du trenger den obligatoriske 5-literskolben. Litteraturen sier at det er et stykke fra optimalt, jeg har aldri prøvd selv, skulle man testet så må jo det gjøres mange ganger, og helst med mikroskop.. Men det er det andre som har gjort og konkludert med at 1.035-40 er det optimale for sunn helse.
 
Ja nå har jeg kokt opp vørteren og driver å kjøler ned. Vi får se hvordan resultatet blir til slutt. Får ta det som et lite eksperiment.
Mulig denne må stå på magnetrøreren noe lengere enn de vanlige?

Har en 3-liters kolbe, men ikke stor nok magnetrører til denne.. Så inntil videre får 2litern duge
 
Hvorfor splitter du ikke på begge kolbene? Først dene ene i et døgn eller så, og så den andre? Med 50/50 ish gjær i begge kolbene.
 
Tilbake
Topp