Jeg driver med dyrking av gjær for å skaffe en skikkelig arme med gjærceller for en IPA.
Jeg lager derfor en gjærstarter med American Ale, dvs en overgjær.
Overgjær skal jo gjøre øverst i gjæringsdunken, men denne gjæren falt til bunns etter kun to dager. Jeg har sjekket av gjæring har pågått og gjæren var frisk da jeg hadde den oppi vørteren. SG er på 1010, så det ser jo greit ut, det jeg ikke forstår helt er hvorfor gjæren faller til bunns.
Er det noen som har en forklaring på dette?
Jeg lager derfor en gjærstarter med American Ale, dvs en overgjær.
Overgjær skal jo gjøre øverst i gjæringsdunken, men denne gjæren falt til bunns etter kun to dager. Jeg har sjekket av gjæring har pågått og gjæren var frisk da jeg hadde den oppi vørteren. SG er på 1010, så det ser jo greit ut, det jeg ikke forstår helt er hvorfor gjæren faller til bunns.
Er det noen som har en forklaring på dette?