Er nå igang med å lage gjærstarter for første gang. Satt en 1-liters starter igår på en pose wyeast fersk gjær.
Stått på magnetrører nesten et døgn nå og spørsmålet er hvor lenge den bør stå på røreren før den begynner å bli ferdig til å puttes inn i kjøleskapet. Regner med at det går an å måle vørteren i starteren, men er redd for å infisere starteren så vil ikke måle før det er sjans for at gjæringen er ferdig.
Og hvor vil FG i starteren ligge når den er ferdig gjæret?
Håper noen har noen tips til en nybegynner
Stått på magnetrører nesten et døgn nå og spørsmålet er hvor lenge den bør stå på røreren før den begynner å bli ferdig til å puttes inn i kjøleskapet. Regner med at det går an å måle vørteren i starteren, men er redd for å infisere starteren så vil ikke måle før det er sjans for at gjæringen er ferdig.
Og hvor vil FG i starteren ligge når den er ferdig gjæret?
Håper noen har noen tips til en nybegynner