pernod
Norbrygg-medlem
Heisann,
Jeg har fulgt gustavfs utmerkede gjærvaskingsmetode (tusen takk!), og sitter nå med et glass med vasket gjærslurry fra 29.2.2012. Bildet viser hvordan gjæren nå har felt ut, og jeg lurer litt på hva andre hjemmebryggere har gjort i forhold til å beregne gjærmengde etter å ha gjort noe tilsvarende.
Jeg vurderer å helle av væsken slik at jeg bare sitter igjen med den tykke gjærmassen i bunnen av glasset. Ville dere da brukt innstillingene i Mr. Malty og satt dem til "Thick slurry" (4.5) og "Non-yeast percentage" på 10%? Jeg tenker å gjenbruke denne til en kölsch, og dermed gir Mr. Malty meg 63ml av den tykke gjærmassen. Høres dette fornuftig ut?
Jeg har fulgt gustavfs utmerkede gjærvaskingsmetode (tusen takk!), og sitter nå med et glass med vasket gjærslurry fra 29.2.2012. Bildet viser hvordan gjæren nå har felt ut, og jeg lurer litt på hva andre hjemmebryggere har gjort i forhold til å beregne gjærmengde etter å ha gjort noe tilsvarende.
Jeg vurderer å helle av væsken slik at jeg bare sitter igjen med den tykke gjærmassen i bunnen av glasset. Ville dere da brukt innstillingene i Mr. Malty og satt dem til "Thick slurry" (4.5) og "Non-yeast percentage" på 10%? Jeg tenker å gjenbruke denne til en kölsch, og dermed gir Mr. Malty meg 63ml av den tykke gjærmassen. Høres dette fornuftig ut?