Glutenfritt øl

For de med "intoleranse" så holder det å skrive "glutenfri" på flaska ;) Ellers skal vel brewer's clarex gi deg et lovlig glutenfritt produkt. Såvidt jeg skjønner er det dette bryggeriene som merker ølene sine med "glutenfri" bruker også.
 
Jeg har cøliaki og det var hovedgrunnen til jeg begynte å brygge selv. Jeg bruker Clarity-Ferm/Clarex i alle bryggene mine og med testing har det alltid kommet under grenseverdien slik det kan betegnes som glutenfritt øl som Gahr nevner over. Så dette har fungert supert for meg uten noen problemer overhodet. Jeg følger oppskrifter uten noen som helst modifisering annet enn å bruke clarity-ferm når jeg pitcher gjæren, enklere blir det ikke.

Men når jeg går i gang med nytt brygg med annet innhold av annet kornslag som mer hvete tar jeg ny test for å være sikker, men som sagt so far so good og null problem etter brygg hvor jeg har vært oppe i 50% hvete fremdeles innenfor.
 
Jeg har cøliaki og det var hovedgrunnen til jeg begynte å brygge selv. Jeg bruker Clarity-Ferm/Clarex i alle bryggene mine og med testing har det alltid kommet under grenseverdien slik det kan betegnes som glutenfritt øl som Gahr nevner over. Så dette har fungert supert for meg uten noen problemer overhodet. Jeg følger oppskrifter uten noen som helst modifisering annet enn å bruke clarity-ferm når jeg pitcher gjæren, enklere blir det ikke.

Men når jeg går i gang med nytt brygg med annet innhold av annet kornslag som mer hvete tar jeg ny test for å være sikker, men som sagt so far so good og null problem etter brygg hvor jeg har vært oppe i 50% hvete fremdeles innenfor.
Tusen takk for tilbakemelding. Da vil jeg tro svigerfar blir fornøyd, da han mislikte å gi opp ‘vanlig’ øl.
Så får vi se om jeg klarer å brygge bayer selv etter hvert..
 
:mad::mad:Satt nettopp en pils i gjærskapet, søstra mi har søliaki så skulle bruke et rør med Clarity Ferm når jeg pitchet, men finner den jo ikke, kan jeg kjøpe nytt å hive oppi i morra?
 
:mad::mad:Satt nettopp en pils i gjærskapet, søstra mi har søliaki så skulle bruke et rør med Clarity Ferm når jeg pitchet, men finner den jo ikke, kan jeg kjøpe nytt å hive oppi i morra?
En liten notis om clarity ferm.. aner ikke om det stemmer, men hørte et innlegg på brulosophy podcasten at clarity ferm bare skjuler symptomene på cøliaki.. mulig jeg hørte feil, men mente på de sa noe om at cøliaki godkjente øl måtte trekkes tilbake fra markedet i USA.. har ikke googlet det eller gjort noe for å få bekreftet det jeg hørte, men bet meg merke til det siden svigermor har cøliaki
 
En liten notis om clarity ferm.. aner ikke om det stemmer, men hørte et innlegg på brulosophy podcasten at clarity ferm bare skjuler symptomene på cøliaki.. mulig jeg hørte feil, men mente på de sa noe om at cøliaki godkjente øl måtte trekkes tilbake fra markedet i USA.. har ikke googlet det eller gjort noe for å få bekreftet det jeg hørte, men bet meg merke til det siden svigermor har cøliaki
Mange takk for heads up, skal formidle beskjeden, ho har kun prøvd 1 til nå å det gikk greit, men som sagt skal advare. Takk igjen
 
Mange takk for heads up, skal formidle beskjeden, ho har kun prøvd 1 til nå å det gikk greit, men som sagt skal advare. Takk igjen
Kansje prøve å finne noe mer håndfast først.. skal sjekke podcasten å se om jeg finner noe kilde på det.. ikke meningen å kaste brannfakler inn, men kom plutselig på det
 
Kansje prøve å finne noe mer håndfast først.. skal sjekke podcasten å se om jeg finner noe kilde på det.. ikke meningen å kaste brannfakler inn, men kom plutselig på det
Clarity Ferm treated beer made from barley or wheat will typically test below 20 ppm of gluten, which is the international threshold for brewing considered "gluten-free." White Labs also offers gluten testing for beers. While this test allows brewers to know the gluten level of their beers, the values may not be used on packaging labels until the FDA completes its own validation.

Mulig det at det ikke kan merkes som glutenfritt før FDA har gjort noen tester?
 
Clarity Ferm treated beer made from barley or wheat will typically test below 20 ppm of gluten, which is the international threshold for brewing considered "gluten-free." White Labs also offers gluten testing for beers. While this test allows brewers to know the gluten level of their beers, the values may not be used on packaging labels until the FDA completes its own validation.

Mulig det at det ikke kan merkes som glutenfritt før FDA har gjort noen tester?
Helt sikkert og White Labs fraskriver seg jo ansvaret i forhold til glutenfri delen av Clarity Ferm, noe som forøvrig er helt greit for meg og fullt forståelig siden det er alt for mange faktorer de ikke kan kontrollerer når noen bruker produktet dems.

Jeg advarte søstra mi når ho først fikk ølene uansett, om at ho må teste en og se om ho reagerer på det, tenker at det er den viktigste faktoren :)
 
En liten notis om clarity ferm.. aner ikke om det stemmer, men hørte et innlegg på brulosophy podcasten at clarity ferm bare skjuler symptomene på cøliaki.. mulig jeg hørte feil, men mente på de sa noe om at cøliaki godkjente øl måtte trekkes tilbake fra markedet i USA.. har ikke googlet det eller gjort noe for å få bekreftet det jeg hørte, men bet meg merke til det siden svigermor har cøliaki

Husker ikke kilden, men det handlet om forsøk med ulike typer gjær. De viste at det var en del variasjon når det gjaldt i hvor stor grad gluteninnholdet i det ferdige ølet blei redusert. Kan det være noe sånt det dreide seg om?
 
Husker ikke kilden, men det handlet om forsøk med ulike typer gjær. De viste at det var en del variasjon når det gjaldt i hvor stor grad gluteninnholdet i det ferdige ølet blei redusert. Kan det være noe sånt det dreide seg om?
Mulig det var noe sant, men mener å huske at det var litt mer bastant enn det. Finner ikke podcasten heller for å kunne sitere det litt bedre
 
Clarity Ferm treated beer made from barley or wheat will typically test below 20 ppm of gluten, which is the international threshold for brewing considered "gluten-free." White Labs also offers gluten testing for beers. While this test allows brewers to know the gluten level of their beers, the values may not be used on packaging labels until the FDA completes its own validation.

Mulig det at det ikke kan merkes som glutenfritt før FDA har gjort noen tester?
Brewers Clarex (europeisk produkt) brukes i 80 % av store, kommersielle bryggerier – og er selvsagt godkjent i EU. (Clarity Ferm er en utvannet og rådyr variant.) Kjøp heller BC.
Brewers Clarex®
 
Jeg har akkurat fått påvist cøliaki og da raste nesten verden sammen når jeg så for meg at all hyggen med ølbrygging skulle forsvinne. Men så ser jeg at man klarer å bli kvitt gluten med Clarity Ferm/Clarex. Hvor er det jeg kan få tak i dette? Og er jeg da "back on track"?
 
Jeg har cøliaki og det var hovedgrunnen til jeg begynte å brygge selv. Jeg bruker Clarity-Ferm/Clarex i alle bryggene mine og med testing har det alltid kommet under grenseverdien slik det kan betegnes som glutenfritt øl som Gahr nevner over. Så dette har fungert supert for meg uten noen problemer overhodet. Jeg følger oppskrifter uten noen som helst modifisering annet enn å bruke clarity-ferm når jeg pitcher gjæren, enklere blir det ikke.

Men når jeg går i gang med nytt brygg med annet innhold av annet kornslag som mer hvete tar jeg ny test for å være sikker, men som sagt so far so good og null problem etter brygg hvor jeg har vært oppe i 50% hvete fremdeles innenfor.
Hvor får du tak i Clarity-Ferm/Clarex?
 
Jeg har akkurat fått påvist cøliaki og da raste nesten verden sammen når jeg så for meg at all hyggen med ølbrygging skulle forsvinne. Men så ser jeg at man klarer å bli kvitt gluten med Clarity Ferm/Clarex. Hvor er det jeg kan få tak i dette? Og er jeg da "back on track"?

Du finner det for eksempel her, Det skal vist bryte ned gluten til under 20 ppm som vist regnes som glutenfritt/redusert. Folk med cøliaki som har smakt øl fra meg der jeg har brukt det har det gått bra med. Men jeg har ikke gitt dem øl med hvete i. Så jeg vet ikke om det fungerer like bra der. Men så vet jeg at de har vert ekstra følsomme for hvete.

Hvordan du vil tåle det er det bare du som kan finne ut. Men vile nok redusert inntaket slik at det ikke blir for mye.
 
Tilbake
Topp