Tusen takk for tilbakemelding. Da vil jeg tro svigerfar blir fornøyd, da han mislikte å gi opp ‘vanlig’ øl.Jeg har cøliaki og det var hovedgrunnen til jeg begynte å brygge selv. Jeg bruker Clarity-Ferm/Clarex i alle bryggene mine og med testing har det alltid kommet under grenseverdien slik det kan betegnes som glutenfritt øl som Gahr nevner over. Så dette har fungert supert for meg uten noen problemer overhodet. Jeg følger oppskrifter uten noen som helst modifisering annet enn å bruke clarity-ferm når jeg pitcher gjæren, enklere blir det ikke.
Men når jeg går i gang med nytt brygg med annet innhold av annet kornslag som mer hvete tar jeg ny test for å være sikker, men som sagt so far so good og null problem etter brygg hvor jeg har vært oppe i 50% hvete fremdeles innenfor.
Hvordan tester du ølet?
JaSatt nettopp en pils i gjærskapet, søstra mi har søliaki så skulle bruke et rør med Clarity Ferm når jeg pitchet, men finner den jo ikke, kan jeg kjøpe nytt å hive oppi i morra?
Jeg burde sikkert googla før jeg spurte, men fikk sånn halvpanikk, mange takk
En liten notis om clarity ferm.. aner ikke om det stemmer, men hørte et innlegg på brulosophy podcasten at clarity ferm bare skjuler symptomene på cøliaki.. mulig jeg hørte feil, men mente på de sa noe om at cøliaki godkjente øl måtte trekkes tilbake fra markedet i USA.. har ikke googlet det eller gjort noe for å få bekreftet det jeg hørte, men bet meg merke til det siden svigermor har cøliakiSatt nettopp en pils i gjærskapet, søstra mi har søliaki så skulle bruke et rør med Clarity Ferm når jeg pitchet, men finner den jo ikke, kan jeg kjøpe nytt å hive oppi i morra?
Mange takk for heads up, skal formidle beskjeden, ho har kun prøvd 1 til nå å det gikk greit, men som sagt skal advare. Takk igjenEn liten notis om clarity ferm.. aner ikke om det stemmer, men hørte et innlegg på brulosophy podcasten at clarity ferm bare skjuler symptomene på cøliaki.. mulig jeg hørte feil, men mente på de sa noe om at cøliaki godkjente øl måtte trekkes tilbake fra markedet i USA.. har ikke googlet det eller gjort noe for å få bekreftet det jeg hørte, men bet meg merke til det siden svigermor har cøliaki
Kansje prøve å finne noe mer håndfast først.. skal sjekke podcasten å se om jeg finner noe kilde på det.. ikke meningen å kaste brannfakler inn, men kom plutselig på detMange takk for heads up, skal formidle beskjeden, ho har kun prøvd 1 til nå å det gikk greit, men som sagt skal advare. Takk igjen
Clarity Ferm treated beer made from barley or wheat will typically test below 20 ppm of gluten, which is the international threshold for brewing considered "gluten-free." White Labs also offers gluten testing for beers. While this test allows brewers to know the gluten level of their beers, the values may not be used on packaging labels until the FDA completes its own validation.Kansje prøve å finne noe mer håndfast først.. skal sjekke podcasten å se om jeg finner noe kilde på det.. ikke meningen å kaste brannfakler inn, men kom plutselig på det
Better safe than sorryKansje prøve å finne noe mer håndfast først.. skal sjekke podcasten å se om jeg finner noe kilde på det.. ikke meningen å kaste brannfakler inn, men kom plutselig på det
Helt sikkert og White Labs fraskriver seg jo ansvaret i forhold til glutenfri delen av Clarity Ferm, noe som forøvrig er helt greit for meg og fullt forståelig siden det er alt for mange faktorer de ikke kan kontrollerer når noen bruker produktet dems.Clarity Ferm treated beer made from barley or wheat will typically test below 20 ppm of gluten, which is the international threshold for brewing considered "gluten-free." White Labs also offers gluten testing for beers. While this test allows brewers to know the gluten level of their beers, the values may not be used on packaging labels until the FDA completes its own validation.
Mulig det at det ikke kan merkes som glutenfritt før FDA har gjort noen tester?
En liten notis om clarity ferm.. aner ikke om det stemmer, men hørte et innlegg på brulosophy podcasten at clarity ferm bare skjuler symptomene på cøliaki.. mulig jeg hørte feil, men mente på de sa noe om at cøliaki godkjente øl måtte trekkes tilbake fra markedet i USA.. har ikke googlet det eller gjort noe for å få bekreftet det jeg hørte, men bet meg merke til det siden svigermor har cøliaki
Mulig det var noe sant, men mener å huske at det var litt mer bastant enn det. Finner ikke podcasten heller for å kunne sitere det litt bedreHusker ikke kilden, men det handlet om forsøk med ulike typer gjær. De viste at det var en del variasjon når det gjaldt i hvor stor grad gluteninnholdet i det ferdige ølet blei redusert. Kan det være noe sånt det dreide seg om?
Brewers Clarex (europeisk produkt) brukes i 80 % av store, kommersielle bryggerier og er selvsagt godkjent i EU. (Clarity Ferm er en utvannet og rådyr variant.) Kjøp heller BC.Clarity Ferm treated beer made from barley or wheat will typically test below 20 ppm of gluten, which is the international threshold for brewing considered "gluten-free." White Labs also offers gluten testing for beers. While this test allows brewers to know the gluten level of their beers, the values may not be used on packaging labels until the FDA completes its own validation.
Mulig det at det ikke kan merkes som glutenfritt før FDA har gjort noen tester?
Hvor får du tak i Clarity-Ferm/Clarex?Jeg har cøliaki og det var hovedgrunnen til jeg begynte å brygge selv. Jeg bruker Clarity-Ferm/Clarex i alle bryggene mine og med testing har det alltid kommet under grenseverdien slik det kan betegnes som glutenfritt øl som Gahr nevner over. Så dette har fungert supert for meg uten noen problemer overhodet. Jeg følger oppskrifter uten noen som helst modifisering annet enn å bruke clarity-ferm når jeg pitcher gjæren, enklere blir det ikke.
Men når jeg går i gang med nytt brygg med annet innhold av annet kornslag som mer hvete tar jeg ny test for å være sikker, men som sagt so far so good og null problem etter brygg hvor jeg har vært oppe i 50% hvete fremdeles innenfor.
Jeg har akkurat fått påvist cøliaki og da raste nesten verden sammen når jeg så for meg at all hyggen med ølbrygging skulle forsvinne. Men så ser jeg at man klarer å bli kvitt gluten med Clarity Ferm/Clarex. Hvor er det jeg kan få tak i dette? Og er jeg da "back on track"?