God oppskrift på Belgisk Wit? Lykkes ikke helt...

Kristian Andreassen

Norbrygg-medlem
Nå vil jeg regne med at coop er Anders Cooper og brygget denne hos Austmann, så ingen grunn til å tvile på sammensetningen om man liker originalen
 

Frode Krogstad

Leder Norbrygg
Sentralstyre
Har jobbet litt med en Blue Moon klone. Den mestselgende "craft beer" ølet i USA over flere år. (MillersCoors ble saksøkt av Brewers Association med overskriften "Blue Moon isn't craft beer" etter å industrialisert produksjonen men tok "craft pris" på produktet). Jeg har endt opp med 0.4g/l koriander og 0,8g/l på appelsinskall søt. Prøvd ulike gjær, men har kommet frem til at for min del så er WLP400 den beste så langt. Originalt så bruker de Wyeast 1056: American Ale Yeast i USA tror jeg. Trolig litt av grunnen de ble saksøkt av Confédération des Brasseries de Belgique for misbruke "Belgian White" på flaskene. Nå står det Belgian-style Wheat Ale etter de ble enige om det kunne aksepteres av begge land. Lager en ny prøve nå med Bonsak Frutopia malt og er spent på hva det bringer på bordet i tillegg
 
Topp