1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Grusomme bilder !!!

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av msevland, 6 Mar 2017.

  1. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja... Hva skal en si... Jeg visste vel forsovidt dette var litt høl i hue..Erlenmeyer på keramisk topp.. :mad: 5Liters kolba eksploderte gitt! Dont try this at home Kids! :eek::eek::eek:

    IMG_20190827_154329.jpg IMG_20190827_154343.jpg
    Fikk tak i ei flaske Starsan idag da.. :rolleyes:
    IMG_20190827_154755.jpg
     
    #161 Ølhund80, 27 Aug 2019
    Sist redigert: 27 Aug 2019
    Jørgen O og loebrygg liker dette.
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Selv klarte jeg å knuse et hydrometer, f* ass, så mye smått glass
    ikke i humør til å ta bilde
     
  3. ØyvindO

    ØyvindO
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvorfor eksploderte den? Jeg kokte med Erlenmeyer på keramisk topp i flere år før jeg fikk induksjon. Var det en kinavariant?
     
  4. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    EM skal i prinsippet tåle dette. Kvalitet spiller inn. Det skal ikke være spenninger i glasset som resulterer i en mutt brygger :)
     
  5. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har en 2 liter som tåler det,men 5 litern har(hadde :() ikke helt rett bunn. Noe jeg mistenker er grunn til at den sprakk?? (spekulasjoner....) Kan være dårlig kvalitet.. Er dog kjøpt hos bryggevare handler.. o_O Sånn jeg har forstått det er det uansett ikke lurt å koke på keramisk.. Uten at jeg har noen kilde å referere til i farta. Jeg gjør det som regel ikke,og har aldri før gjort det med 5 litern.. Ble jævli mye rengjøring!! Vørter ut over hele kjøkkenet. Heldigvis var ikke sjefen hjemme!! :eek::eek::eek:
     
    ØyvindO og Mc. liker dette.
  6. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Er kjeramisk koketopp rett og slett mye varmere? Det visste jeg ikke.
     
  7. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Må eg begynne å kjenne reelt på frykten nå? Hvilket merke hadde du?
     
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Står det, eller sto det Pyrex på den?
    da bør den tale det
     
  9. Ølhund80

    Ølhund80
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er et asiatisk merke den jeg hadde. Er ikke sikker på hvilket.. o_O
     
  10. beefeater

    beefeater
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg hadde en 5-liter som jeg kokte startere i i årevis på keramisk topp. Tysk kvalitet, Schott Duran.
    Plutselig en dag hørte jeg et smell mens den kokte opp. Kolben sprakk og begynte å lekke, så jeg rakk å flytte den over til vasken før all vørteren rant ut. Mistenker at den kan ha fått en ripe da jeg husker at det kom en knaselyd da jeg gangen før satte den på et betonggulv med noe sand på for å bunnfelle.
    Har fått tak i en ny likedan. Har fortsatt å koke på komfyren da det er veldig praktisk...

    Har lett etter en egnet syrefast beholder da det visstnok skal kunne fungere på magnetrører men har ikke funnet noen. Tips mottas med takk. Må være på minimum 5 liter, flat tynn bunn og ikke for stor åpning i toppen.
     
    Ølhund80 liker dette.
  11. Jens Kristian

    Jens Kristian
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvernaland
    Jeg setter Pyrex flasken oppi en gryte som jeg så setter på en induksjonstopp. Det funker bra, og så har jeg en ekstra sikkerhet dersom Pyrex flasken skulle sprekke. Jeg ser ingen ting i veien for å gjøre det samme på vanlige kokeplater eller keramisk topp.
     
  12. beefeater

    beefeater
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Rett i gryta eller i vannbad?
     
  13. Jens Kristian

    Jens Kristian
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvernaland
    Rett i gryta. Det nytter ikke med vann i gryta. Det blir bare liggende og putre og smelle under flasken.
     
  14. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Når man gjør det på denne måten, da trenger man ikke annet enn en ren kolbe? Altså, det er ingen behov for desinfisering i forkant? Jeg antar kolben desinfiseres helt ved 15 min koking? Kun alufolie på toppen?

    Høres jo fristende ut å gjøre det på denne metoden mtp besparelsen i tid...
     
  15. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Stemmer, 15 min kok desinfiserer både kolbe og vørter.
     
    Marius K. liker dette.
  16. Thomas Søreide

    Thomas Søreide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    Smart - var skremmende lesning om den som hadde eksplodert..! :)
     
  17. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Jepp. Men husk på at det er fryktelig lett å koke heftig over. Jeg mener jeg fikk en liten geysir en gang jeg var uoppmerksom. Det er noe med den smalere og smalere formen...
     
    Marius K. liker dette.
  18. Bryggarn

    Bryggarn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Dette må prøves! Slipper masse styr med desinfisering og vasking av kjele i etterkant, samtidig som man eliminerer eventuelle konsekvenser.
     
  19. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Hvordan tar gryta det? Blir det ikke som å tørrkoke? Jeg kunne tenke meg å ha litt vann i den?
     
  20. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg prøvde det en gang, og den gryta blei veldig stygg.
     
    Finn Berger liker dette.

Del denne siden