1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Grusomme bilder !!!

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av msevland, 6 Mar 2017.

  1. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Å, jeg blir mer og mer glad for at jeg har to gassbluss på kjøkkenet når jeg leser over her
     
  2. ØyvindO

    ØyvindO
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg bruker en Primus omnifuel. Gass gir mye bedre kontroll enn kokeplater.
     
    LarsUlv liker dette.
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Med vann i?
     
  4. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Det blir som å koke på en gammeldags komfyr med plater av støpejern. Induksjonplata varmer opp bunnen av kjelen som varmer opp kolben. Ikke noe problem.
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Virker fortsatt litt mystisk på en måte. Det kjelen ser er jo "tørt". Og kolben dekker jo ikke hele kjelen heller, i de tilfellene den ikke gjør det?
     
    Finn Berger liker dette.
  6. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Word!
    Gassbluss er suverent. Bortsett fra at det alltid går tomt når du bruker det... Merkelig nok.
    Anti-foam er praktisk mot overkoking.
     
  7. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Har alltid en gassbeholder i reserve. (Den til gassgrillen). Skal godt gjøres å tømme begge to samtidig.
     
  8. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nei, tørt. Bånn i kjelen blei veldig varm og var slett ikke fornøyd. Det var en dyr gryte også. :(
     
    Finn Berger liker dette.
  9. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Uten at jeg vet mer eller mindre. Men for meg høres det ut som en perfekt måte å ødelegge en kjele på. Den er tørr. Å flytte energi via en tørr kjele og så via glass, inn til vørteren inni glasset virker som at mye energi går tapt (ifht det som burde ende opp i vørteren), kjelen tar mye av den støyten.
     
    erikraude og Finn Berger liker dette.
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Akkurat det jeg var redd for kan skje. Da sparer du meg for den negative erfaringa:).
     
    erikraude liker dette.
  11. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Jeg ser ikke problemet. På de gamle komfyrene var det en jernplate som ble varmet opp, dette blir i praksis akkurat det samme. Selvsagt må en være forsiktig med hvor mye effekt man setter på, men sånn er det med alle varmekilder.

    Hva om du tenker deg en jern- eller stålplate som kolben står på i stedet for en kjele?
     
  12. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ja men hvem bruker en feit jernplate som regel nå? Er jo de som har det og bruker den selvsagt. Skikkelig jernplate. Men jeg vet ialllefall at en "vanlig" kokeplate, av nymoderne tid, ikke er så glad i dette. Tynnere gods, mindre metall etc.

    Finn en random jernplate og la den tørrkoke.
     
  13. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Hmm, skjønner ikke hva du mener her. Er det ikke å varme glasskolbe i kjele på induksjonsplate vi snakker om?
     
  14. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Jeg har tre. En til grill og to til kjøkken. Skal godt gjøres å tømme alt ja. ;-)
     
  15. Jens Kristian

    Jens Kristian
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvernaland
    Det stemmer nok at varmeoverføringen fra grytebunnen til Pyrexkolben er litt dårlig, og ja det kan nok bli noe varmeutslett i bunnen av gryta. Det betyr at det bør ikke brukes en gryte hvor en vil ergre seg over dette.
    For å få dette til å gå litt fort og greit så bruker jeg følgende prosedyre:

    - Kok opp vørteren direkte i gryta.
    - Sett Pyrexkolben i vasken og tøm vørteren opp i denne (bruk gjerne en trakt eller f.eks et litermål for å unngå søl)
    - Vask gryta
    - Sett Pyrexkolben opp i gryta og sett det på komfyren.
    - Ha i gjærnæring før det koker opp, ellers kommer en geysir når gjærnæringen has oppi.
    - Etter noen få minutter koker det i Pyrexkolben.
    - La koke i 15 minutter.
    - Sett gryta med Pyrexkolben i vasken og fyll vann i gryta.
    - Skift dette vannet noen ganger til ønsket temperatur er nådd på vørteren
    - Ha i gjær og sett den på magnetrøreren.
    -----------------
    Dete ble litt detaljert, men det er en grei måte å gjøre det på.
     
  16. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har gått for å koke i en gryte. Kolben med alufolie legger jeg i ovnen på 250 grader mens jeg ordner med alt annet. Det som overlever det får jeg uansett ikke gjort noe med.
     
    LarsUlv liker dette.
  17. Bryggarn

    Bryggarn
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det kan forsåvidt være en ide å bruke en plate som er ca like stor som kolben, da får ikke grytebunnen som ikke kan sende varmen noe sted, like mye juling
     
  18. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Har selv kuttet ned på desinfisering av EM-kolben.
    Koker opp vann (uten DME), og heller i DME først etter oppkok. Deretter setter jeg ned temperaturen slik at vørter ligger mellom 90-95 grader for å hindre overkok. Etter 15 min. helles nær 100 grader vørter i kolben, og virvles over vask. Den får stå i 15 min for 'desinfisering' av EM-kolbe før nedkjøling med kaldt vann i vasken starter. Har jeg det 'travelt', setter jeg sousvide sirkulatoren i vasken sammen med kaldt vann og isbiter.
    Er dritt lei unødig vasking, og nedvask av kjøkkenet er mer tidkrevende enn og vaske ut av en gryte med vørter :)
     
    Ølhund80 liker dette.
  19. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Kolben blir desinfisert når den får kokende vørter i seg, så jeg ser ingen grunn til å ta en runde nummer to med koking.

    Jeg koker opp vann, DME og gjærnæring, heller det i EM-kolbe (som fra før er rengjort og dusjet med StarSan), setter på alufolie og setter til nedkjøling i kaldt vann i vasken. Altså omtrent bare de to første punktene dine. :)
     
    1Morten og Jovialsen liker dette.
  20. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Brynsj, Ekornskurken, Jørgen O og 2 andre liker dette.

Del denne siden