Jeg bruker en Primus omnifuel. Gass gir mye bedre kontroll enn kokeplater.Å, jeg blir mer og mer glad for at jeg har to gassbluss på kjøkkenet når jeg leser over her
Jeg prøvde det en gang, og den gryta blei veldig stygg.
Hvordan tar gryta det? Blir det ikke som å tørrkoke? Jeg kunne tenke meg å ha litt vann i den?
Det blir som å koke på en gammeldags komfyr med plater av støpejern. Induksjonplata varmer opp bunnen av kjelen som varmer opp kolben. Ikke noe problem.
Word!Å, jeg blir mer og mer glad for at jeg har to gassbluss på kjøkkenet når jeg leser over her
Har alltid en gassbeholder i reserve. (Den til gassgrillen). Skal godt gjøres å tømme begge to samtidig.Word!
Gassbluss er suverent. Bortsett fra at det alltid går tomt når du bruker det... Merkelig nok.
Anti-foam er praktisk mot overkoking.
Nei, tørt. Bånn i kjelen blei veldig varm og var slett ikke fornøyd. Det var en dyr gryte også.Med vann i?
Nei, tørt. Bånn i kjelen blei veldig varm og var slett ikke fornøyd. Det var en dyr gryte også.
Uten at jeg vet mer eller mindre. Men for meg høres det ut som en perfekt måte å ødelegge en kjele på. Den er tørr. Å flytte energi via en tørr kjele og så via glass, inn til vørteren inni glasset virker som at mye energi går tapt (ifht det som burde ende opp i vørteren), kjelen tar mye av den støyten.
Jeg ser ikke problemet. På de gamle komfyrene var det en jernplate som ble varmet opp, dette blir i praksis akkurat det samme. Selvsagt må en være forsiktig med hvor mye effekt man setter på, men sånn er det med alle varmekilder.
Hva om du tenker deg en jern- eller stålplate som kolben står på i stedet for en kjele?
Jeg har tre. En til grill og to til kjøkken. Skal godt gjøres å tømme alt ja. ;-)Har alltid en gassbeholder i reserve. (Den til gassgrillen). Skal godt gjøres å tømme begge to samtidig.
Det stemmer nok at varmeoverføringen fra grytebunnen til Pyrexkolben er litt dårlig, og ja det kan nok bli noe varmeutslett i bunnen av gryta. Det betyr at det bør ikke brukes en gryte hvor en vil ergre seg over dette.
For å få dette til å gå litt fort og greit så bruker jeg følgende prosedyre:
- Kok opp vørteren direkte i gryta.
- Sett Pyrexkolben i vasken og tøm vørteren opp i denne (bruk gjerne en trakt eller f.eks et litermål for å unngå søl)
- Vask gryta
- Sett Pyrexkolben opp i gryta og sett det på komfyren.
- Ha i gjærnæring før det koker opp, ellers kommer en geysir når gjærnæringen has oppi.
- Etter noen få minutter koker det i Pyrexkolben.
- La koke i 15 minutter.
- Sett gryta med Pyrexkolben i vasken og fyll vann i gryta.
- Skift dette vannet noen ganger til ønsket temperatur er nådd på vørteren
- Ha i gjær og sett den på magnetrøreren.
-----------------
Dete ble litt detaljert, men det er en grei måte å gjøre det på.
Det stemmer nok at varmeoverføringen fra grytebunnen til Pyrexkolben er litt dårlig, og ja det kan nok bli noe varmeutslett i bunnen av gryta. Det betyr at det bør ikke brukes en gryte hvor en vil ergre seg over dette.
For å få dette til å gå litt fort og greit så bruker jeg følgende prosedyre:
- Kok opp vørteren direkte i gryta.
- Sett Pyrexkolben i vasken og tøm vørteren opp i denne (bruk gjerne en trakt eller f.eks et litermål for å unngå søl)
- Vask gryta
- Sett Pyrexkolben opp i gryta og sett det på komfyren.
- Ha i gjærnæring før det koker opp, ellers kommer en geysir når gjærnæringen has oppi.
- Etter noen få minutter koker det i Pyrexkolben.
- La koke i 15 minutter.
- Sett gryta med Pyrexkolben i vasken og fyll vann i gryta.
- Skift dette vannet noen ganger til ønsket temperatur er nådd på vørteren
- Ha i gjær og sett den på magnetrøreren.
-----------------
Dete ble litt detaljert, men det er en grei måte å gjøre det på.