1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Haandbryggeriet India saison

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Per-Åge T, 23 Feb 2016.

 1. JEG

  JEG
  Expand Collapse
  Moderator

  Bosted:
  Stavanger
  Mener flere bryggebøker (i hvert fall palmer) anbefaler at man starter med å ta utgangspunkt i en oppskrift, og deretter forandrer den ut fra slik man skulle ønske den var eller tilpasser den til hva man har av råvarer og utstyr. For min del fungerer det bra; Lucky Jack med mer humle funket flott . Tester nå LJ med pale og litt humle-vri. India Saison vurderes uten Sorachi.
   
  Ekornskurken liker dette.
 2. Torstein_K

  Torstein_K
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Kristiansand
  Jeg synes det er både givende og lærerikt å brygge kloner/kopier (man leser ofte mye om selve øl og evt. teknikker rundt det aktuelle ølet før man brygger). Når jeg vet hvordan den kommersielle versjonen smaker, så er det gøy å se hvor nærme jeg kan få min egen versjon, og evt hva jeg kan gjøre for å få det til å trives enda mer i min gane. Og for min egen del resulterer det ofte i et helt annet øl, med mer humle, annen gjær og så videre. Og andre ganger lager jeg egne oppskrifter fra bunnen av. Så når noen spør om oppskrift, er det ikke nødvendigvis fordi de ønsker å koble av hjernen og bare brygge en kopi av et øl.

  Og dere har ikke vært litt kjipe på å dele oppskrifter tidligere. Dere har vært de aller kjipeste i Norge på dette punktet :D
   
  #22 Torstein_K, 11 Mai 2017
  Sist redigert: 11 Mai 2017
  JEG liker dette.
 3. JEG

  JEG
  Expand Collapse
  Moderator

  Bosted:
  Stavanger
  Det er også kjekt å vite hva man drikker, og få sånn "ah... er det Citra jeg kjenner" eller "Citra og Chinook, ja, det var en spennende kombinasjon - den likte jeg. Rart hvor godt man kjenner Citra-en med det blandingsfoholdet", "jøss, så det funker med en engelsk gjør i en APA" etc, etc. Det er rett og slett lærerikt å vite hva man drikker!
   
  Torstein_K liker dette.
 4. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Hamar
  Oppskrifter fra bryggeriene og så smake på det ølet er en fin referanse. Uten den så blir det en lang omvei for da må man finne ut alt selv når man lager egne oppskrifter. Iallefall ingrediensene, fremgangsmåte er ikke spes viktig sånn sett.
   
  JEG liker dette.
 5. Stefan W

  Stefan W
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Glesvær
  Nå har vi tatt oppskriftdelingen et skritt lenger, og inngått samarbeid med Brewshop i Trondheim om ølsett.
   
  Espen Hegland og Manfred liker dette.
 6. Espen Hegland

  Espen Hegland
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Dette er et godt øl. Litt surr med målenheter, men bør kunne tolkes.
  Takk!
   
  Stefan W liker dette.

Del denne siden