Hallstein
Norbrygg-medlem
Jeg prøvde å brygge sterkøl for en stund siden, som faila ganske hardt, pga for høy OG, og for lite humle, menmen, det ble øl det også.
Så da prøver jeg meg igjen da. Denne gang med en useriøs amerikansk Morraøl.
Tenkte jeg skulle få til en skikkelig drøy stout med en crapload med smak. Har lest litt på amerikanske forum etter inspirasjon, og kaffe, havregryn og sjokolade virket som ett must.
Denne ble brygget i dag, og vørteren smakte himmelsk. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, og håpe at ølet smaker like godt!
Skauna Nanobryggeri's Frokoststout
Stil : Imperial Stout
Før kok volum: 24.00 l
Etter kok volum: 22.50 l
Mengde vørter: 21.50 l
Preboil SG: 1.065 SG
OG: 1.075 SG
Beregnet FG: 1.021 SG
Expected ABV: 7.3 %
Expected IBU: 50.4 IBU (Tinseth)
Farge : 99.6 EBC
Effektivitet/Utbytte: 80.0 %
Boil Duration: 90.0 mins
Fermentation Temperature: 18 degC
Malt
Maris Otter 4.300 kg
Havregryn 640 g
Weyermann Sjokolademalt 520 g
Roasted Barley 340 g
German Carafa III 255 g
Mørk Karamell/Crystalmalt 200 g
Extract - Light Dried Malt Extract 500 g
Humle
US Nugget 12.0 % 35 g 60 Min
US Willamette 5.6 % 30 g 30 Min
US Willamette 5.6 % 30 g Flameout
Andre Tilsetninger
55g Kaffe (Blå Java, Coop, "Kjenn Forskjellen") i Pose (Flameout)
55g Kakaonibs (fra Life, dette er knuste kakaobønner) i Pose (Flameout)
70g Mørk 70% kokesjokolade (i små biter) i Pose (Flameout)
Andre Notater
Ølen skal Primes med 6g sukker per liter øl i en presskanne med 70g Kaffe og 1 Liter kokende vann. (Blå Java, Coop, "Kjenn Forskjellen")
Gjær
Safale-05 ved 18 grader i 2 uker, deretter 2 uker på flaske før konsum.
Så da prøver jeg meg igjen da. Denne gang med en useriøs amerikansk Morraøl.
Tenkte jeg skulle få til en skikkelig drøy stout med en crapload med smak. Har lest litt på amerikanske forum etter inspirasjon, og kaffe, havregryn og sjokolade virket som ett must.
Denne ble brygget i dag, og vørteren smakte himmelsk. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, og håpe at ølet smaker like godt!
Skauna Nanobryggeri's Frokoststout
Stil : Imperial Stout
Før kok volum: 24.00 l
Etter kok volum: 22.50 l
Mengde vørter: 21.50 l
Preboil SG: 1.065 SG
OG: 1.075 SG
Beregnet FG: 1.021 SG
Expected ABV: 7.3 %
Expected IBU: 50.4 IBU (Tinseth)
Farge : 99.6 EBC
Effektivitet/Utbytte: 80.0 %
Boil Duration: 90.0 mins
Fermentation Temperature: 18 degC
Malt
Maris Otter 4.300 kg
Havregryn 640 g
Weyermann Sjokolademalt 520 g
Roasted Barley 340 g
German Carafa III 255 g
Mørk Karamell/Crystalmalt 200 g
Extract - Light Dried Malt Extract 500 g
Humle
US Nugget 12.0 % 35 g 60 Min
US Willamette 5.6 % 30 g 30 Min
US Willamette 5.6 % 30 g Flameout
Andre Tilsetninger
55g Kaffe (Blå Java, Coop, "Kjenn Forskjellen") i Pose (Flameout)
55g Kakaonibs (fra Life, dette er knuste kakaobønner) i Pose (Flameout)
70g Mørk 70% kokesjokolade (i små biter) i Pose (Flameout)
Andre Notater
Ølen skal Primes med 6g sukker per liter øl i en presskanne med 70g Kaffe og 1 Liter kokende vann. (Blå Java, Coop, "Kjenn Forskjellen")
Gjær
Safale-05 ved 18 grader i 2 uker, deretter 2 uker på flaske før konsum.