Smoked Rye IPA – innspill på oppskrift?

Stian Andreassen

Norbrygg-medlem
Har lyst å lage en rug-IPA med god røyksmak. Har prøvd å sette sammen en oppskrift basert på en Lervig Rye IPA-klon og norsk røykøl. Noen innspill? Burde jeg f.eks. ha i noe havregryn, for at den ikke skal bli for tynn?

Expected OG: 1,064 SG
Expected FG: 1,015 SG
Expected IBU: (using Tinseth): 81,3 IBU
Expected Color: (using Mosher): 33,0 EBC

German Pale Ale Malt – 44,0 %
German Smoked Malt – 32,0 %
German Rye Malt – 13,0 %
Whisky Light Castle Malting – 6,0 %
German CaraMunich II – 3,0 %
German Carafa II – 2,0 %

1,4 g/l – Columbus (Tomahawk) – 60 Min From End
0,7 g/l – Columbus (Tomahawk) – 30 Min From End
1,4 g/l – Simcoe – 15 Min From End
5g – Irish Moss – 15 Min From End
0,7 g/l – Simcoe – At turn off

Rest at 66 ˚C for 60 mins
Boil Duration: 60 mins

Yeast: WLP001 / US-05
 
Lagde for et par år tilbake en Dobbelt Røkt Rug IPA med einer
10% peated
Det var godt, men litt spessielt
Kommer ikke til kombinere humle bomber og røkmalt mer
 
Så redusere IBU? Lurte på om den var litt høy. Hva er passelig? 20 IBU? Og kanskje bruke en med lav alfa, f.eks. Saaz? Utfordringen, føler jeg, er om det skal bli røykøl eller IPA som dominerer. o_O
 
Det har jeg allerede gjort. ;) Har en Lervig-klon stående til gjæring nå; andre gang jeg lager den. Den ble veldig bra første gang. Har også laget røykøl basert på oppskriften i boken til Gustav Fosseid, det ble også bra. Syns Norwegian Wood er helt fantastisk. Så derfor denne undringen om de kan kombineres med hell – eller om to rette blir en vrang?
 
Du gjør jo som du vil
men da fåreslår jeg heller at du lager en Røkt Rugøl med einer
no alla Norwegian Wood
 
Tilbake
Topp