Eg fikk svar på mail men dei hadde ikkje lov å gi ut oppskriften i detalj, men ut fra det dei kunne røpe har eg laga denne oppskrifta:
Malt innhold og humletyper er identisk med Hansa sin oppskrift men gjær, humlemengder og mesking har jeg gjetta meg til.
Tallene er for Speidel 20L
Boil Size: 27,63 l
Post Boil Volume: 23,46 l
Batch Size (fermenter): 21,00 l
Bottling Volume: 20,00 l
Estimated OG: 1,050 SG
Estimated Color: 17,8 EBC
Estimated IBU: 23,4 IBUs
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,40 kg Vienna Malt (6,9 EBC) Grain 1 50,0 %
1,20 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 2 25,0 %
0,84 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 3 17,5 %
0,36 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 4 7,5 %
11,00 g Hallertau Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 m Hop 5 18,3 IBUs
20,00 g Hersbrucker [2,75 %] - Boil 5,0 min Hop 6 1,3 IBUs
20,00 g Perle [8,00 %] - Boil 5,0 min Hop 7 3,8 IBUs
1,0 pkg German Lager (White Labs #WLP830) [35,49 Yeast 8 -
Mash Schedule: Light Body.
Total Grain Weight: 4,79 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 25,00 l of water at 59,6 C 55,0 C 40 min
Mash Step Heat to 66,0 C over 4 min 66,0 C 20 min
Mash Step Heat to 76,0 C over 4 min 76,0 C 10 min
Sparge: Fly sparge with 7,42 l water at 75,6 C
Notes:
------
Created with BeerSmith 2 -
http://www.beersmith.com
Gjærstarter er laga, malt og humle er kjøpt inn