Hei.
Kan godt hende det står noe om det jeg nå skal spørre om i andre tråder, men har lest sticky-trådene her og lett litt frem og tilbake uten å få direkte svar.
Som jeg skriver i intro-tråden min så har jeg Nelson Pale Ale ølsett, 36 l. kjelesett og grunnpakke fra Vestbrygg. Jeg har også investert i noen tilleggsting som flaskestativ osv.
Det er sikkert selvsakte spørsmål jeg nå stiller, men dere får bare bære over med meg her.
Det jeg lurer på er lukt under gjæringsprosessen og temperaturer. Jeg har en konemor som er skeptisk til hvor jeg skal plassere gjæringskaret. Jeg har to alternativer, nemlig en innebod som jeg tror er det mest stabile stedet mtp temperatur rundt 20 grader, eller en isolert utebod der jeg må sette en ovn. Førstnevnte er boden vi også oppbevarer vinterklær og bunader. Kona mi er redd for at det skal avgi lukt under gjæringen som kan sette seg i klærne. Jeg ser den for såvidt, men er redd for at temperaturen i uteboden vil bli for ustabil. Hvor setter dere gjæringskaret? Og hva er erfaringer mtp temperaturstabilitet og lukt? Jeg er også nysgjerrig på hva slags erfaringer dere har med at flasker popper pga for mye CO2? Har hørt om folk som var glad de satte de nytappede flaskene i badekaret over natta. Nå er det sistnevnte ikke noe problem før om noen uker, men spør nå likevel.
Jeg skal også være borte i en ukes tid når gjæringen er inne i sin andre uke. Er det ett problem mtp å regulere temperaturer? Eller er det større rom for variasjon etter stormgjæringen?
Ser frem til mange hjelpsomme svar og tips her.
På forhånd takk!
Kan godt hende det står noe om det jeg nå skal spørre om i andre tråder, men har lest sticky-trådene her og lett litt frem og tilbake uten å få direkte svar.
Som jeg skriver i intro-tråden min så har jeg Nelson Pale Ale ølsett, 36 l. kjelesett og grunnpakke fra Vestbrygg. Jeg har også investert i noen tilleggsting som flaskestativ osv.
Det er sikkert selvsakte spørsmål jeg nå stiller, men dere får bare bære over med meg her.
Det jeg lurer på er lukt under gjæringsprosessen og temperaturer. Jeg har en konemor som er skeptisk til hvor jeg skal plassere gjæringskaret. Jeg har to alternativer, nemlig en innebod som jeg tror er det mest stabile stedet mtp temperatur rundt 20 grader, eller en isolert utebod der jeg må sette en ovn. Førstnevnte er boden vi også oppbevarer vinterklær og bunader. Kona mi er redd for at det skal avgi lukt under gjæringen som kan sette seg i klærne. Jeg ser den for såvidt, men er redd for at temperaturen i uteboden vil bli for ustabil. Hvor setter dere gjæringskaret? Og hva er erfaringer mtp temperaturstabilitet og lukt? Jeg er også nysgjerrig på hva slags erfaringer dere har med at flasker popper pga for mye CO2? Har hørt om folk som var glad de satte de nytappede flaskene i badekaret over natta. Nå er det sistnevnte ikke noe problem før om noen uker, men spør nå likevel.
Jeg skal også være borte i en ukes tid når gjæringen er inne i sin andre uke. Er det ett problem mtp å regulere temperaturer? Eller er det større rom for variasjon etter stormgjæringen?
Ser frem til mange hjelpsomme svar og tips her.
På forhånd takk!