Hei igjen folkens!
No har eg satt mine to første øl til gjæring. Ein Irish stout frå sett med nottingham gjær, som gjærar på ca. 20 grader og ein tsjekkisk pils med saflager s-23 gjær, som står i ca. 10 grader. Begge er sånne sett, som endeleg pluppar fint. Men har lagt merke til missfarging under lokket og litt over ølkanten på stouten. Kandetta vera teikn på infeksjon? Eg gløymde å desinfisera termometeret og hydrometeret (var nye).
Dersom øla blir bra, så er det store spørmålet, Kva gjer eg vidare? Har 2 corneliusfat eg skal bruka, co2 flaska, regulator og kjøleskap. Etter gjæringa er ferdig skal vel ølet over på fata for lagring? Og her bør eg bruka hevert for å fylla fata nedanfrå og opp (for å unngå noko)? Skal fata med øl då berre stå nokre veker kaldt? Og så koplar eg til co2, og set på trykk etter at dei er lagra lenge nok? Eller set eg co2 på under lagringa? Kor lenge lagring og kor mykje co2 trykk osv?
Har aldri gjort dette før, så eg set stor pris på all hjelp! Er spent som ein unge på julafto om eg får det til no
No har eg satt mine to første øl til gjæring. Ein Irish stout frå sett med nottingham gjær, som gjærar på ca. 20 grader og ein tsjekkisk pils med saflager s-23 gjær, som står i ca. 10 grader. Begge er sånne sett, som endeleg pluppar fint. Men har lagt merke til missfarging under lokket og litt over ølkanten på stouten. Kandetta vera teikn på infeksjon? Eg gløymde å desinfisera termometeret og hydrometeret (var nye).
Dersom øla blir bra, så er det store spørmålet, Kva gjer eg vidare? Har 2 corneliusfat eg skal bruka, co2 flaska, regulator og kjøleskap. Etter gjæringa er ferdig skal vel ølet over på fata for lagring? Og her bør eg bruka hevert for å fylla fata nedanfrå og opp (for å unngå noko)? Skal fata med øl då berre stå nokre veker kaldt? Og så koplar eg til co2, og set på trykk etter at dei er lagra lenge nok? Eller set eg co2 på under lagringa? Kor lenge lagring og kor mykje co2 trykk osv?
Har aldri gjort dette før, så eg set stor pris på all hjelp! Er spent som ein unge på julafto om eg får det til no