Noen som har en oppskrift på en hard zeltzer som en kan anbefale? Når tilsetter en fruktsmak i en slik og hva med vannjustering?
Nyco fruktsalt, trøndersk ildvann og farris?
Men litt mer seriøst: Er ikke hard selzer bare vann, rent brennevin og bittelitt smakstilsetning, type saft?
Takk for svar. Enig i at det har lite med ølkultur å gjøre, men er jo flere bryggerier som har kastet seg på trenden i det siste.
Høhh? Her skjønte jag faktisk ikke det du skrev/mente... ?For at brygging fra bunn skal være lovlig så må du gjære vann og sukker, så karbonere dette.
Hvis du gjærer dette og så tilsetter ferdig karbonert vann så vil du få et annet blandingsforhold enn produsenter kan få da de har mindre vann i grunnlaget sitt.
Så det kan lages, men det skal mye til før det blir drikkbart.
Si du får 15% alkohol, da har du 85% vann. Et bryggeri kan i hvert fall bruke 60% alkohol, 40% vann. De vil få et annet kullsyrenivå enn om man selv bare tilsetter Farris.Høhh? Her skjønte jag faktisk ikke det du skrev/mente... ?
Si du får 15% alkohol, da har du 85% vann. Et bryggeri kan i hvert fall bruke 60% alkohol, 40% vann. De vil få et annet kullsyrenivå enn om man selv bare tilsetter Farris.
Sent fra min CLT-L29 via Tapatalk
Si du får 15% alkohol, da har du 85% vann. Et bryggeri kan i hvert fall bruke 60% alkohol, 40% vann. De vil få et annet kullsyrenivå enn om man selv bare tilsetter Farris.
Det var slik tidligere. Frem til 2003 så var produksjonsmetoden avgjørende (som gjorde at noe rusbrus kunne selges i butikker, andre var vin eller brennevin og måtte selges på polet, selv om sluttproduktet var like sterkt.) Utesteder måtte f.eks ha skjenkebevillgning for brennevin og påfølgende 20år grense for å kunne selge all tilgjengelig rusbrus.
Med brennevin forstås drikk som inneholder tilvirket alkohol ublandet eller i blanding med andre produkter. Enhver drikk som inneholder 22 volumprosent alkohol eller mer, regnes som brennevin.
https://www.helsedirektoratet.no/ru...-alminnelige-bestemmelser#§-1-3.-definisjonerMed brennevin forstås alle drikker som er basert på tilvirket alkohol fremstilt ved destillasjon, gjæring med påfølgende destillasjon eller annen teknisk prosess, uavhengig av alkoholinnhold. Drikken kan være ublandet, blandet med andre produkter eller tilsatt andre produkter. Betegnelsen brennevin dekker dermed alle blandingsprodukter som inneholder tilvirket alkohol. Også sterkvin omfattes av denne definisjonen av brennevin. All alkoholholdig drikk med 22 volumprosent alkohol eller mer regnes som brennevin, uavhengig av fremstillingsmåte.
Noen få år etter dette så ble praksisen endret til å gjelde lettbrennevin også. Det kom da raskt produkter som utvannet Koskenkorva, og Vikingfjord?
Hehe, man gjør jo som @PetterL skrev over daSi du får 15% alkohol, da har du 85% vann. Et bryggeri kan i hvert fall bruke 60% alkohol, 40% vann. De vil få et annet kullsyrenivå enn om man selv bare tilsetter Farris.
Sent fra min CLT-L29 via Tapatalk
Ja. Som jeg også skrev man måtte gjøre i første posten [emoji16]Hehe, man gjør jo som @PetterL skrev over da